Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

FOTO: Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā Limbažu novadā

Pagājušajā nedēļas nogalē Limbažu novada viesu namā Kraukļi tika aizvadīts IFSS (Starptautiskā Kamanu suņu sporta federācija) Pasaules kausa posms kamanu suņu sportā, ko rīkoja biedrība Sniega suņi sadarbībā ar Latvijas Kamanu suņu sporta federāciju un Limbažu novada domes atbalstu. Latvijas sportisti izcīnīja vairākas uzvaras un godalgotas vietas, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Nedēļu iepriekš Pasaules kausa (PK) posms notika Igaunijā, bet pagājušā nedēļas nogalē tas notika pie mums. Uz sacensībām Latvijā bija atbraukuši gandrīz simts suņi un pāri par 60 dalībniekiem no četrām valstīm – Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Pasaules kausa posmā bija četras disciplīnas – kanikross (skrējējs ar suni), baikdžorings (MTB riteņbraucējs ar suni), 1 un 2 suņu skūteri un četru suņu velokamanas.  Pēc suņu šķirnēm bija ierastais dalījums divās klasēs – Nordic (ziemeļu šķirņu suņi) un Open (jebkuras šķirnes un bezšķirnes suņi).

Dalībnieki sestdien 4,8km garajā trasē aizvadīja pirmo braucienu, bet svētdien notika otrais brauciens, abu dienu rezultātus skaitot kopā. Trase bija interesanta, bet atšķirībā no citiem posmiem Latvijā tā šoreiz bija līdzena. Dažās grupās bija izteikti līderi, bet citās bija ļoti spraigas cīņās par uzvaru, svētdien mainoties līderiem un vietu izvietojumam pirmajā trijniekā.

Pēc pirmās dienas četru suņu velokamanām vadībā bija izvirzījies rīdzinieks Mārtiņš Kristons, bet otrajā dienā viņu tomēr apsteidza igaunis Silvers Vīra, kurš pirmajā dienā startā bija piedzīvojis kritienu. Arī divu suņu skūteru Nordic 2 klasē notika līderu maiņu, pirmās dienas līderim, rīdziniekam Gatim Darbiniekam ieņemot otro vietu, bet sākotnējam vicelīderim Reinim Matīsam Sniedzītim beigās izcīnot uzvaru.

Divu suņu skūteru Nordic un Open klasēs abas dienas ātrākos laikus uzrādīja carnikavietis Kaspars Krievs un Arvis Grigāns, svinot pārliecinošas uzvaras, bet viena suņa skutera Nordic un Open klasēs pirmās vietas ieguva igauņi Hardi Rīss un Anu Raja.

Ļoti spraigas cīņās norisinājās baikdžoringā Open klasē, it īpaši sievietēm. Cēsniece Evija Černiševa ar ātrāko laiku otrajā dienā spēja pakāpties uz līderpozīcijām un svinēt trešo uzvaru šogad PK posmos, bet pirmās dienas līderei, rīdziniecei Diānai Spiridovskai ļoti līdzvērtīgajā konkurencē beigās nācās samierināties ar trešo vietu, jo pa vidu Latvijas pārstāvēm ierindojās lietuviete Agne Budžiute. Vīriešiem pēc otrās un trešās vietas iepriekšējos divos posmos pie gaidītās uzvaras tika Fricis Zaržeckis, bet abas dienas tikai septiņas sekundes viņam zaudēja veterāns Raimonds Klenbergs. Tikmēr baikdžoringā Nordic klasē konkurentēm cerības neatstāja Karīna Krūmiņliepa.

Kanikrosā visās piecās grupās bija pārliecinoši uzvarētāji. Pārākumu nodemonstrēja Dagnis Boltrikovs (vīriešiem), lietuviete Reda Adomaitite (sievietēm), rīdzinieks Kaspars Jubelis (junioriem) un Svetlana Andreicēna (veterānēm), bet junioru meitenēm nesekmīgais pirmās dienas starts patraucēja uzvarēt Diānai Upeniecei, pie pirmās vietas tiekot Alisei Reingoldei.

Ārpus PK ieskaites sacentās arī bērni, noskaidrojot labākos kanikrosā, kā arī notika stafete ar trīs posmiem – baikdžorings, kanikross un skūteris.

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi