Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dukuriem otrā dubultuzvara pēc kārtas PK posmos (+VIDEO)

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri piektdien Sanktmoricas dabīgajā ledus trasē Šveicē izcīnīja jau otro dubultuzvaru Pasaules kausa (PK) posmos pēc kārtas - 5.posmā atkal labākais bija M.Dukurs, bet sudrabs tika Tomasam (+0.26 sekundes). Trešais amerikānis Metjū Entuāns (+0.69), ceturtā vieta krievam Aleksandram Tretjakovam (+0.80).

Šajā nedēļas nogalē skeletonisti uz starta izies pat divas reizes - piektdienas posmam sekos sacensības arī svētdien. Tas saistīts ar orgnizatoru vēlmi aizvadīt pilnu PK sezonu, neskatoties uz olimpiskajām sacensībām februārī.

Martins 1722 m garajā trasē devās kā pirmais, veicot samērā tīru braucienu un sasniedzot 130,7 km/h lielu ātrumu. Finišā viņa laiks (1:09.88) tobrīd, protams, bija jauns trases rekords, jo to katru gadu mēra no jauna. Tomass distancē devās trešais un nedaudz negaidīti pārspēja krietni titulētāko jaunāko brāli par 14 sekundes simtdaļām. Teicams brauciens padevas arī amerikānim Metjū Entuānam, kurš finišā no Martina atpalika vien 0,02 sekundes un ierindojās uzreiz aiz latviešiem, bet pasaules čempions Aleksandrs Tretjakovs ar jaunu starta rekordu (4.75 sekundes) finišēja ceturtais (+0.17 aiz Tomasa). Rezultātu blīvums solīja pamatīgu intrigu cīņā par medaļām otrajā braucienā. Pēc pirmā brauciena labāko sešinieku noslēdza kanādietis Eriks Neilsons (+0.44) un amerikānis Kails Tress (+0.48).

Pēc ilgāka pārtraukuma PK apritē atgriezās arī pašreizējais olimpiskais čempions Džons Montgomerijs (Kanāda), kurš pirmajā braucienā rupji kļūdījās un finišēja pēdējais - 29.vieta (+2.06). Otrajam braucienam kvalificējās labāko 20 rezultātu īpašnieki.

Aizraujošas izvērtās vadošo sešu sportistu cīņas otrajā braucienā. Amerikānim Tresam izdevās pakāpties uz 5.vietu, par pozīciju nobīdot kanādieti Neilsonu. Tretjakovs ar teicamu startu (4.78) distancē vairākkārt kļūdījās, nespējot iekļūt labāko trijniekā - 4.vietā. Stabils brauciens Entuānam, tomēr sekoja M.Dukura atbilde - teicams starts (4.81), bez kļūdām veikts brauciens un nopietns pieteikums uzvarai. Tomass brauca pēdējais, bet šoreiz brāli nepārspēja - abu braucienu summā viņa rezultāts bija 0.26 sekundes sliktāks un iznākumā 2.vieta. Tomass uz goda pjedestāla kāpa jau trešajā posmā pec kārtas.

Sacensību spilgtākie momenti


Pirms nedēļas Vinterbergā brāļi svinēja pirmo dubultuzvaru šosezon, bet trešais palika sīvākais konkurents Tretjakovs.

Pēc pieciem posmiem M.Dukurs atguvis PK kopvērtējuma līdera godu (1045 punkti), bet Tretjakovs nu atpaliek par astoņiem. Trešais ir Tomass (988), kurš par trim punktiem apsteidz Entuānu.

Pēc Sanktmoricas divām sacensībām līdz olimpiskajiem Sočiem vēl paredzēti PK posmi Īglsā un Kēnigzē, pēdējā no tiem tiks aizvadīts Eiropas čempionāts. Pēdējos četrus gadus nepārspēts kontinenta čempions ir M.Dukurs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi