Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dukuriem dubultuzvara trešajās sacensībās pēc kārtas

Latviešu skeletonisti Martins un Tomass Dukuri svētdien Sanktmoricas trasē Šveicē izcīnīja pārliecinošu dubultuzvaru sezonas piektā posma otrajās sacensībās. Pirmo vietu ieņēma Martins, kurš Tomasu divu braucienu summā apsteidza par 1,09 sekundēm. Trešais kanādietis Džons Feirbērns (+1.78), bet vēl piecas simtdaļas atpalika krievs Sergejs Čudinovs.

Šī latviešiem bija trešā dubultuzvara šosezon pēc kārtas - iepriekš brāļi piektdien triumfēja Sanktmoricas pirmajās sacensībās, bet vēl pirms nedēļas arī Vinterbergas trasē, Vācijā.Martins Dukurs šoreiz pirmajā mēģinājumā startēja ar piekto numuru, veicot izcilu braucienu, kurā uzrādīja labāko laiku (1:08.14) un tobrīd tuvāko konkurentu Džonu Fairbērnu (Kanāda) apsteidza jau par 0,85 sekundēm. Krievs Aleksandrs Tretjakovs pat ar absolūti labāko startu (4.74) tobrīd tikai ceturtais, bet vēl bija jābrauc tādiem vīriem kā amerikānis Metjū Entuāns un Tomass Dukurs, kuri kāpa uz goda pjedestāla piektdienas sacensībās. Abi šie sportisti tika garām Tretjakovam, kurš 1.braucienā beigās tikai vienpadsmitais - Tomass (+0.57) ērti iekartojās otrajā pozīcijā aiz jaunākā brāļa, bet Entuāns ceturtais, sešas simtdaļas aiz Feirbērna.

Pirmajā braucienā bija atlikuši tikai daži sportisti, kuri spēja izjaukt vietu kārtību vadošajā sešiniekā. Un britu vecmeistars Kristians Bromlijs pēc ilgāka pātraukuma patiešām pārsteidza - 3.laiks braucienā, Martinam zaudējot 71 sekundes simtdaļu.

Otrais brauciens ieviesa vairākas korekcijas - Tretjakovs ar izcilu startu (4.68) atguva vairākas pozīcijas, abu braucienu summā pakāpjoties uz 7.vietu. Labs brauciens arī otram krievu skeletonistam Sergejam Čudinovam, kurš no sestās vietas pēc pirmā mēģinājuma pakāpās uz piekto summā, apsteidzot Entuānu. Ceturto vietu pēc sīvas cīņas tomēr ieņēma brits Bromlijs, bet bonza tika kanādietim Feirbērnam. Dukuri savus otros braucienus veica bez kļūdām, pārliecinoši nosargājot pirmās divas vietas. Turklāt, M.Dukurs otrajā mēģinājumā sasniedza vēl vienu trases rekordu.

Šogad katrā no Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) disciplīnām pa reizei viena Pasaules kausa posma laikā notiks divas sacensības. Vīru skeletonā sportisti divreiz sacentās tieši Sanktmoricā.

Kā zināms, piektdien brāļiem Dukuriem izdevās gūt otro dubultuzvaru pēc kārtas - pirmais bija Martins, bet otrais finišēja Tomass.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs ar 1270 punktiem ieņem līderpozīciju, par 65 punktiem apsteidzot krievu Aleksandru Tretjakovu. Trešais ir T.Dukurs, no Tretjakova atpaliekot vien septiņus punktus, bet amerikānis Entuāns ieņem 4.vietu ar 1161 punktu.

Sezona jau nākamajā nedēļas nogalē turpināsies Īglsas trasē Austrijā, bet vēl pēc nedēļas Kenigzē (Vācija) paredzēts pēdējais PK posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Pēdējos četros kontinenta čempionātos triumfējis M.Dukurs.

Brāļi Dukuri startēs arī Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, kas februārī norisināsies Krievijas kūrortpilsētā Sočos. Pirms četriem gadiem Vankūverā Martins tika pie olimpiskā sudraba, bet Tomass ierindojās 4.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi