Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dukuri pirms Sočiem Siguldas trasē nebrauc

Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kuri ir Latvijas lielākās cerības uz olimpiskajām medaļām Sočos, pēdējās dienas pirms došanās uz Olimpiādi trenējas mājās - Siguldā un Mālpilī, bet braucienus Siguldas ledus trasē neveic, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

"Ja Siguldā nebūtu darba trase, bet gan tāda, kurā var izbaudīt braucienus, tad kādu dienu viņi noteikti arī brauktu. Izlēmām, ka nav nozīmes veikt braucienus Siguldā, vēl jo vairāk tāpēc, ka pēdējā sacensību vietā Kēnigszē viss izdevās godam - Martins un Tomass ar labu braukšanu ieņēma pirmo un otro vietu," sarunā ar laikrakstu Diena pastāstīja sportistu treneris un tēvs Dainis Dukurs.

Atgādināsim, ka aizvadītajā nedēļas nogalē brāļi Dukuri Kēnigszē (Vācija) svinēja dubultuzvaru Eiropas čempionātā, tāpat otro gadu pēc kārtas nodrošinot pirmās divas vietas Pasaules kausa kopvērtējumā. M.Dukurs pie kausa tika jau piekto sezonu pēc kārtas.

Pēc triumfa tepat mājās vēl paspēts veikt svarīgus darbus tehnikas uzlabošanā tapuši vairāki jauni slieču komplekti,-  kas palīdzēs nodrošināties dažādiem laika apstākļiem. "Tas tomēr ir neatsverams ieguvums, ka mēs slidas gatavojam Liepājā, nevis Šveicē. Īsā laikā samērā netālu varam īstenot jaunas idejas. Neko daudz jau nemainījām, pārsvarā tās ir kopijas, bet ir arī kaut kas nedaudz uzlabots." D.Dukura rīcībā esot nonākusi informācija, ka Soču ledus gatavošanā izmantota kāda ķīmiskā viela. Vēl nav zināms, kā tas ietekmēs slīdamību.

Dukuru komanda uz Sočiem dodas 3.februārī, bet divas dienas vēlāk jau pirmie treniņi. Skeletona sacensības vīriešiem Sočos paredzētas 14. un 15.februārī. Kopumā sportisti veiks četrus braucienus. Pirms četriem gadiem Vankūverā Martins tika pie sudraba, uzvarētājam Džonam Montgomerijam (Kanāda) piekāpjoties vien 0.07 sekundes, bet Tomass ierindojās 4.vietā.

Soči brāļiem būs trešās olimpiskās spēles. Tomass bez Vankūveras startējis arī Soltleiksitijā (2002), bet Martins brauca Turīnā (2006). Pirmo reizi olimpiskajās spēlēs startēs arī mūsu daiļā dzimuma pārstāve Lelde Priedulēna - skeletonistes Soču trasē sacentīsies 13. un 14.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi