Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dobeles Tenax Eiropas kausa pirmajā spēlē zaudē Ņeva komandai

Dobeles Tenax komanda piektdien Eiropas Handbola federācijas (EHF) Eiropas kausa trešās kārtas pirmajā spēlē piektdien mājās ar 23:31 (13:17) piekāpās Krievijas klubam Sanktpēterburgas Ņeva.

Sestdien turpat Dobelē abas komandas tiksies atkārtoti, uzvarētājai divu spēļu summā sasniedzot nākamo posmu.

Dobelniekiem rezultatīvākais ar septiņiem gūtiem vārtiem bija Ņikita Pančenko, piecreiz pretiniekus pārspēja Nils Aivis Miķelsons, bet četri nekļūdīgi metieni bija Mārim Veršakovam.

"Ņeva" rindās pa sešiem vārtiem guva Pāvels Turajevs un Kirils Voroņins.

Viesiem no Krievijas labāk veicās ar metienu realizāciju (31/47 pret 23/45).

Sanktpēterburgas komanda ātri ieguva vadību, bet dobelnieki godam turējās pretī un izlīdzināja rezultātu. Pirmā puslaika otrajā pusē "Ņeva" veica nelielu izrāvienu un pārtraukumā devās ar četru vārtu pārsvaru (17:13).

Otrā puslaika ievadā "Tenax" handbolisti izrādīja cienījamu pretestību, atspēlējās un 42.minūtē Pančenko vēlreiz panāca izlīdzinājumu (20:20). Turpinājumā Krievijas kluba handbolisti guva četrus bezatbildes vārtus, nostiprinoties vadībā, ko līdz finālsvilpei izdevās palielināt.

"Ņeva" Dobelē ieradusies bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, taču arī "Tenax" nav optimālā formā, jo piektdien aizvadīja pirmo maču pēc 44 dienu pārtraukuma.

"Ņeva" šobrīd atrodas otrajā vietā Krievijas handbola superlīgas turnīra tabulā ar kopumā aizvadītām 13 spēlēm, no kurām desmit gūtas uzvaras, divos mačos piedzīvots neizšķirts, bet vienā - piedzīvots zaudējums.

Šī komanda pēdējo reizi Krievijas handbola superlīgas čempionu titulu ir izcīnījusi 1993.gadā, tomēr pēdējā desmitgadē tā ir piecas reizes ieguvusi otro vietu, savukārt pēdējos trīs gadus stabili ieņēmusi šīs līgas trešo vietu.

Pagājušajā gadā EHF Eiropas kausā (kas tobrīd tika saukts par Izaicinājuma kausu) Sanktpēterburgas "Ņeva" iekļuva labāko 16 komandu sarakstā. 2018./2019.gadā tai izdevās nokļūt līdz pusfināliem, taču tajos zaudēja Bukarestes "CSM" komandai. "Ņeva" četras sezonas (no 2010. līdz 2013.gadam) ir aizvadījusi arī EHF Čempionu līgā.

Šī turnīra trešajā kārtā kopumā piedalīsies 32 komandas un spēlēs 16 pāros, lai noskaidrotu labākās 16 komandas, kas turpinās turnīru. Šajā kārtā izlozei automātiski pievienojās arī pagājušā gada astoņas labākās komandas, kurām pēc iepriekšējā gada rezultātiem bija ceļa zīme uz turnīra trešo kārtu.

Jau ziņots, ka 28.septembrī oficiāli tika pieņemts lēmums par EHF Eiropas kausa otrās kārtas spēļu atcelšanu starp Dobeles "Tenax" un Helsinku IFK komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi