Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Cīkstonis Zvirbulis olimpiskās cīņas beidz ceturtdaļfinālā

Latvijas cīkstonis Armands Zvirbulis sestdien Londonas olimpisko spēļu brīvās cīņas sacensībās (svara kategorija līdz 84 kg) piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā, bet viņu uzvarējušais baltkrievu sportists Soslans Gacijevs finālā iekļūt nespēja, līdz ar to mūsu sportistam Olimpiāde ir noslēgusies.

Cīņu ceturtdaļfinālā ar Gacijevu aktīvāk sāka Zvirbulis, taču punktus nopelnīt nespēja. Pirmā perioda papildlaikā sekmīgāks bija pretinieks, nopelnot vienu punktu. Otrajā periodā fiksēts neizšķirts (2:2), bet visā cīņā ar 3:1 (tehniskie punkti 3:2) pārāks bija Gacijevs. Zvirbulim atlika gaidīt baltkrieva un Puertoriko cīkstoņa Džaimes Espinala cīņas rezultātu - ja uzvarētu Gacijevs, Zvirbulis cīnītos par bronzas medaļu gandarījuma turnīrā. Pretējā gadījumā Olimpiāde viņam beigtos.

Pirmo periodu diezgan pārliecinoši uzvarēja Espinals (7:2), neatstājot nekādus variantus manāmi sagurušajam baltkrievam arī otrajā - 8:0. Beigās puertorikāņa uzvara ar 3:1 (tehniskie punkti 15:2) un Olimpiāde Zvirbulim ir galā.

Astotdaļfinālā Zvirbulis ar 3:1 uzveica venecuēlieti Hosē Danielu Diazu Roberti. Pretinieks uzvarēja pirmajā periodā (1:0), taču Armands ar identisku rezultātu revanšējās otrajā. Trešajā vienīgo punktu guva latvietis, ar uzvaras metienu pieliekot punktu cīņai.

Olimpiskais debitants Zvirbulis šogad Eiropas čempionātā izcīnīja 5.vietu, bet pērn šādu pat pozīciju ieguva arī pasaules meistarsacīkstēs. 

Identisks liktenis Londonas olimpiskajās spēlēs piemeklēja Latvijas pārstāvi Anastasiju Grigorjevu brīvās cīņas sacensībās sievietēm (līdz 63 kg). Arī viņa uzvarēja pirmajā cīņā, tad zaudēja otrajā, bet Grigorjevu uzvarējusī sportiste paklupa pusfinālā, liedzot daugavpilietei pacīnīties par bronzu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi