Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cīkstone Grigorjeva kvalificējas olimpiskajai bronzas cīņai

Latvijas labākā brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva Tokijas olimpisko spēļu gandarījuma turnīra svara kategorijā līdz 62 kilogramiem pirmajā cīņā trešdien ar rezultātu 14:7 pieveica trīskārtējo Eiropas čempionāta medaļnieci Kristu Inci no Rumānijas un vēlāk šodien aizvadīs dueli par bronzas medaļu.

Bronzas cīņa plānota plkst. 14:55 pēc Latvijas laika un Grigorjevai tajā pretim stāsies vien 22 gadus vecā šī brīža Eiropas čempione Irina Koļadenko no Ukrainas.

Trešdienas rīta cīņa starp Grigorjevu un Inci sākās ar vairākiem Daugavpils sportistes pretinieces uzbrukumiem. Ja sākotnēji Grigorjevai izdevās veiksmīgi aizstāvēties, pirmās minūtes izskaņā viņa tomēr divus punktus atdeva. Turpinājumā Grigorjevas uzbrukuma laikā pretiniece izkāpa ārpus laukuma, līdz ar to zaudēja tikai vienu punktu, bet vēl pēc brīža pretiniece vēlreiz tika izmesta no cīņas laukuma un Latvijas sportiste panāca 2:2, kā arī noslēdzās pirmais cīņas periods.

Otrais periods sākās daudz uzmanīgākā duelī, bet otrās minūtes sākumā Grigorjeva strauji veica četru punktu metienu, turklāt arī apgrieza pretinieci, izvirzoties priekšā ar 8:2. Tomēr uzreiz pēc tam uz četru punktu metienu iekrita arī Grigorjeva, kas gan ļāva saglabāt nelielu vadību ar 8:6. Ince metās uz priekšu un Grigorjeva to izmantoja, iegūstot vēl divus punktus, bet pēdējā minūtē veiksmīgi noturējās un svinēja panākumu grūtā duelī ar 14:7.

Kā zināms, turnīrs sākās otrdien, kad Grigorjeva pirmajā cīņā ar rezultātu 0:8 piekāpās galvenajai favorītei Aislu Tinibekovai no Kirgizstānas. Tinibekova pārliecinoši uzvarēja arī nākamajos divos dueļos - vispirms Inci un pēc tam Koļadenko. Nolikums nosaka, ka, lai tiktu pie bronzas medaļas, Grigorjevai jāpārspēj Tinibekovas iepriekš uzvarētās sportistes.

Divkārtējai Latvijas labākajai sportistei Grigorjevai līdz šim olimpiskajās spēlēs nav gājis veiksmīgi - 2012. gadā Londonā viņa guva devīto vietu, bet četrus gadus vēlāk Riodežaneiro bija astotā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi