Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bronzas medaļa bez spīduma

Ritvars Suharevs ar diviem sekmīgiem cēlieniem izcīna trešo vietu Eiropā.

Veiksme Maskavā pavadīja Latvijas svarcēlāju Ritvaru Suharevu, kurš realizēja tikai divus no sešiem mēģinājumiem, tomēr izcīnīja bronzas godalgu otrajā Eiropas čempionātā pēc kārtas. 22 gadus vecais sportists no sava personīgā rekorda atpalika par desmit kilogramiem, tomēr par kilograma tiesu apsteidza tuvākos sekotājus.

Junioru pasaules čempions Suharevs ieradās Krievijas galvaspilsētā kā viens no galvenajiem favorītiem savā svara kategorijā. Dobelē dzimušais ventspilnieks pirms diviem gadiem Batumi pirmo reizi iekodās šādas raudzes sacensību godalgā pieaugušo konkurencē, turklāt sasniedza labāko rezultātu raušanas disciplīnā. No toreizējā dalībnieku sastāva ierindā joprojām bija aktuālais Eiropas čempions itālietis Antonino Picolato, kā arī virkne aiz latvieša palikušo smagatlētu.

Sacensības raksturoja bieži neveiksmīgie mēģinājumi, ko var skaidrot ar ilgstošu augsta līmeņa sacensību trūkumu, kā arī olimpisko spēļu tuvumu. Maskavā sportistiem ir pēdējā iespēja ielēkt "vilcienā uz Tokiju", tāpēc daļa svarcēlāju uzdrošinājās riskēt ar liela svara pieteikšanu. Raušanas disciplīnā A grupa atlētiem stieni virs galvas izdevās noturēt tikai desmit no 27 piegājieniem, turklāt trīs sportisti no cīņas izstājās jau pusceļā. Grūšanā seši palikušie spēcīgākie atlēti bija mazliet veiksmīgāki, realizējot 11 no 18 piegājieniem.

Suharevs sacensības sāka ar gana droši virs galvas noturētu 157 kilogramus smagu svaru stieni, tomēr nākamie piegājieni ar 162 (personīgais rekords) un 163 kilogramiem izrādījās neveiksmīgi. Īpaši sāpīgs bija trešais piegājiens, kad svaru stienis jau bija nofiksēts virs galvas, tomēr pēdējā brīdī virsroku guva zemes gravitācijas spēks. Pirms diviem gadiem šajā disciplīnā labāko rezultātu sasniegušajam Suharevam šoreiz nācās samierināties ar piekto vietu starpfinišā.

Arī grūšanas vingrinājumu Ritvars iesāka šķietami pārliecinoši, virs galvas noturot 190 kilogramu svaru, taču 193 un 195 kilogramus smagie stieņi nepadevās, lai gan vēl pagājušā gada nogalē sacensībās Helsinkos latvietis pacēla vēl par diviem kilogramiem vairāk un uzstādīja jaunu valsts rekordu.

Tuvākajiem sekotājiem gan neizdevās izmantot Latvijas sportista kļūdas, jo vācietis Niko Millers iztērēja trīs piegājienus, lai tiktu galā ar paša noteikto sākuma svaru grūšanā (188 kg), bet bulgārs Junders Beitula pārāk daudz bija atpalicis pirmajā disciplīnā, kur arī realizēja tikai vienu no trim mēģinājumiem. 

Pirmo divu vietu ieguvēji Suharevam gan bija praktiski neaizsniedzami, jo nu jau divkārtējais Eiropas čempions Picolato un tikai 16 gadus vecais Bulgārijas svarcelšanas brīnums Karloss Nasars summā pacēla par attiecīgi 13 un 12 kilogramiem vairāk nekā latvietim piederošais personīgais rekords (357 kg).

Eiropas čempionātā startēs vēl trīs Latvijas svarcēlāji, no kuriem A grupā sestdien pulksten 17 paredzēts starts Artūram Plēsniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi