Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Briedis: Uzmanību koncentrēju Dortikosa labajai rokai, reizēm izlaižot sitienus ar kreiso

Cīņā par Pasaules boksa supersērijas (WBSS) uzvarētāja titulu, Muhameda Ali trofeju, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu un žurnāla The Ring jostu sestdien Minhenē Latvijas bokseris Mairis Briedis dueļa laikā galveno uzmanību veltīja kubieša Juniela Dortikosa darbībām ar labo roku, saka bokseris intervijā boksa žurnālam The Ring.

Dortikoss pirms cīņas ar Briedi bija izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, pārējās cīņās uzvarot priekšlaicīgi ar nokautu.

Tāpēc arī cīņā Minhenē galvenā uzmanība tika pievērsta kubieša labajai rokai.

"Mēs zinājām, cik Dortikoss ir bīstams," ar sava menedžera Raimonda Zepa starpniecību žurnāla The Ring pārstāvim sacīja Briedis. "Uzdevums bija koncentrēties uz visiem 12 raundiem un nevienu brīdi neatstāt bez uzmanības viņa labo roku, kas ir viņa visbīstamākais ierocis. Tāpēc dažreiz ļāvām viņam trāpīt ar kreiso roku - tik ļoti koncentrējāmies uz viņa labo roku."

"Vissvarīgākais ir tas, ka cīņu pabeidzām bez savainojumiem. Tas bija ilgs un grūts ceļš, lai nokļūtu līdz šai cīņai," teica Briedis.

WBSS cīņu vadītājs Kalle Zauerlands bija pārsteigts par cīņas kvalitāti.

"Es domāju, ka tā bija viena no labākajām pretuzbrukumu boksa izrādēm, kādu jebkad esmu redzējis ringā," sacīja Zauerlands. "Tas cilvēkiem parādīja, ka jūs varat uzvarēt, un pārliecinoši uzvarēt, arī no aizsardzības."

"Trešajā raundā Dortikosam padevās iespaidīgs labās rokas sitiens, taču Briedis to izturēja un atbildēja ar četru vai piecu sitienu kombināciju. Domāju, ka tas bija brīdis, kad Dortikoss redzēja, ka viņam šī būs smaga nakts, jo Briedis, šķiet, absorbēja enerģiju un atbildēja ne mazāk jaudīgi," par savu aizbilstamo Briedi saka Zauerlands, kurš ir arī Latvijas sportista promouteris. "Katru reizi, kad Dortikoss trāpīja kādu sitienu, viņš pats dabūja divus vai trīs atpakaļ. Tas bija fantastisks sniegums."

Diemžēl Covid-19 pandēmijas dēļ Briedis nav varējis izbaudīt parastos uzvaras priekus, kas nāk komplektā ar tik ievērojamu uzvaru.

"Es vēl īsti neesmu svinējis, jo mums desmit dienas jāpavada paškarantīnā," viņš teica. "Nav publisku pasākumu, nav tikšanās ar citiem cilvēkiem, izņemot manu komandu un ģimeni."

"Kad būšu beidzis karantīnu, došos kopā ar ģimeni atvaļinājumā uz Turciju. Pēc atgriešanās man atkal būs jādodas karantīnā desmit dienu karantīnā," viņš atzīmē Covid-19 ierobežojumus.

Briedis tomēr nav pilnībā pārtraucis treniņus pēc cīņas.

"Divas nedēļas pēc cīņas es nedomāju atpūsties, bet gatavoju ķermeni atpūtai," skaidroja jaunais The Ring čempions. "Divas nedēļas joprojām viegli trenēšos Rīgā, bet, kad došos uz Turciju, tad varēšu izbaudīt atpūtu."

Kad Briedis atgriezīsies mājās, viņam būs vairākas iespējas nākamajam karjeras posmam. Viņš ir gatavs turpināt karjeru pašreizējā krūzeru svarā, taču ir kārdinājums pāriet arī uz smagsvariem.

"Tas ir pilnībā mana menedžera un promoutera rokās," atklāja Briedis. "Skatīsimies, kādas ir iespējas, konsultēšos ar savu treneri un ģimeni un tad redzēšu, kas man ir labākais. Nedomājiet, ka jūs atbrīvosieties no manis, es tomēr vēlos sasniegt vairāk."

"Vēlos turpināt boksu, un vai tā būs krūzeru svara kategorija (smagais svars līdz 90,7 kilogramiem) vai smagsvari, par to ir jālemj," viņš paskaidro sīkāk. "Man ir bijušas daudzas cīņas smagajā svarā. Es piedalījos smagsvaru turnīrā Bigger’s Better, un Krievijā cīnījos ar (smagsvaru) Manuelu Čaru. Vienkārši jāgatavojas savādāk nekā krūzeru svarā."

Jau ziņots, ka Minhenē tiesnešu vērtējums bija par labu Briedim: 117:111, 117:111 un 114:114.

Sākotnēji cīņa bija plānota 21.martā Rīgā, bet pandēmijas straujās izplatības dēļ, to atlika uz 16.maiju. Vēlāk tika atcelta arī 16.maijā plānotā cīņa, taču šonedēļ noskaidrojies, ka abi bokseri par uzvaru turnīrā cīnīsies Minhenē 26.septembrī.

Duelis notika Plazamedia Broadcasting Center televīzijas studijā, taču cīņu klātienē skatītāji vērot nevarēja.

IBF josta pēc Oleksandra Usika pāriešanas smagsvaros kļuva vakanta, un to WBSS pusfinālā ieguva Dortikoss, kurš nokautēja Endrū Tabiti. Savukārt The Ring josta pirms cīņas bija vakanta.

The Ring versijā šajā svara kategorijā Briedis un Dortikoss ieņem abas pirmās vietas labāko bokseru sarakstā.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) josta šobrīd pieder Kongo bokserim Ilungam Makabu, Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta ir vakanta, bet Pasaules Boksa asociācijā (WBA) čempions šobrīd ir francūzis Arsens Gularmirjans.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā pirms cīņas Minhenē bija izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un bija cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss bija izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi