Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Briedis pieļauj iespēju pāriet uz supersmago svara kategoriju

Latvijas bokseris Mairis Briedis pieļauj iespēju nākotnē pāriet uz supersmago svara kategoriju, pēc atgriešanās no Minhenes žurnālistiem stāstīja sportists.

Jau ziņots, ka Briedis sestdien Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla The Ring jostu.

Tiesnešu vērtējums bija par labu Briedim: 117:111, 117:111 un 114:114. Daudzi boksa pazinēji gan apšauba, ka neizšķirts 114:114 bija taisnīgs vērtējums, jo Briedim tomēr bijis acīmredzams pārsvars.

"Es tā arī nesapratu, kas tur bija - humors vai drukas kļūda. Cik sapratu no IBF prezidenta, tad tiesnesim būs aizrādījums tam par nekompetentu tiesāšanu, taču galvenais ir, ka esam uzvarējuši," Latvijas Televīzijas sporta ziņās stāstīja Briedis.

Briedis līdz šim cīnījās pirmajā vieglajā svarā, taču nākotnē viņš varētu pāriet uz prestižo supersmagsvaru kategoriju.

"Ar Kalli Zauerlandu runājam, ka izguļamies, atpūšamies un tad sēžamies pie galda, bet, iespējams, kad ir plāns pāriet uz supersmagsvaru kategoriju," atklāja Briedis.

Tāpat LTV ziņoja, ka Briedim ar komandu nākamās desmit dienas būs jāpavada pašizolācijā.

 

Sākotnēji cīņa bija plānota 21.martā Rīgā, bet pandēmijas straujās izplatības dēļ, to atlika uz 16.maiju. Vēlāk tika atcelta arī 16.maijā plānotā cīņa, taču šonedēļ noskaidrojies, ka abi bokseri par uzvaru turnīrā cīnīsies Minhenē 26.septembrī.

Duelis notika Plazamedia Broadcasting Center televīzijas studijā, taču cīņu klātienē skatītāji vērot nevarēja.

IBF josta pēc Oleksandra Usika pāriešanas smagsvaros kļuva vakanta, un to WBSS pusfinālā ieguva Dortikoss, kurš nokautēja Endrū Tabiti. Savukārt The Ring josta pirms cīņas bija vakanta.

The Ring versijā šajā svara kategorijā Briedis un Dortikoss ieņem abas pirmās vietas labāko bokseru sarakstā.

Prestižākā Pasaules Boksa padomes (WBC) josta šobrīd pieder Kongo bokserim Ilungam Makabu, Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta ir vakanta, bet Pasaules Boksa asociācijā (WBA) čempions šobrīd ir francūzis Arsens Gularmirjans.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā pirms cīņas Minhenē bija izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un bija cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss bija izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019.gada 15.jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi