Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Brāļi Šici izcīna piekto vietu Pasaules kausa posmā, Sprinta kausā - trešie

Latvijas kamaniņu braucēji brāļi Juris un Andris Šici svētdien Oberhofas trasē, Vācijā, notiekošajā Pasaules kausa posmā divnieku sacensībās pēc veiksmīga otrā brauciena pakāpās piecas pozīcijas augstāk un divu braucienu summā ieņēma piekto vietu, bet vēlāk Sprinta kausa braucienā viņi finišēja trešajā vietā.

Pirmajā braucienā Latvijas duets trasi veica 41,536 sekundēs, kas tobrīd bija desmitais rezultāts, bet otrajā braucienā viņi spēja uzrādīt ceturto labāko laiku, kas ļāva apsteigt piecus konkurentus.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva abos braucienos labāko rezultātu uzrādījušie mājinieki Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuriem Šici zaudēja 1,346 sekundes. Otro vietu ieņēma vēl viens Vācijas duets - Toni Egerts un Saša Benekens, kuri no saviem tautiešiem atpalika par 0,609 sekundēm, kamēr trešie palika Peters Pencs un Georgs Fišlers no Austrijas, kuri bija vēl par 0,128 sekundēm lēnāki.

Vendls/Ārlts izcīnīja trešo uzvaru sezonā un otro pēc kārtas. Vēl divi panākumi viņiem šosezon ir arī Sprinta kausa sacensībās.

Pārējie divi Latvijas dueti startēja neveiksmīgi - Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels sacensības noslēdza 17.vietā, līderiem zaudējot 2,472 sekundes, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā rupji kļūdījās trases vidusdaļā, piedzīvoja kritienu, tomēr noturējās uz kamanas un tika līdz finišam, taču no līderiem atpalika teju desmit sekundes. Otrajā braucienā viņi spēja uzrādīt piekto labāko rezultātu, taču summā vienalga palika pēdējā - 20.vietā, uzvarētājiem beigās zaudējot 9,981 sekundi.

Savukārt Sprinta kausā Šici trasi veica 26,470 sekundēs, zaudējot otro uzvaru guvušajiem Vendlam/Ārltam 0,304 sekundes, bet no otrajā vietā esošajiem Egerta/Benekena atpaliekot par trīs sekundes simtdaļām.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem pēc sešos posmos aizvadītām deviņām sacensībām vadībā ar 767 punktiem atrodas Vendls/Ārlts, no kuriem 37 punktus atpaliek Egerts/Benekens. Tikmēr brāļi Šici ar 404 punktiem ir pakāpušies uz sesto pozīciju, savukārt Gudramovičs/Kalniņš ar 358 punktiem atrodami astotajā vietā, kamēr Putins/Matuzels tikuši pie 88 punktiem un atrodami dalītā 20.pozīcijā.

Elīza Cauce Sprinta kausā ieņēma sesto vietu, uzvaru guvušajai Natālijai Geisenbergerei no Vācijas zaudējot 0,205 sekundes. Savukārt Inārs Kivlenieks Sprinta kausā ieņēma 12.vietu, uzvarētājam Feliksam Loham zaudējot 0,415 sekundes. Kā vīriešu, tā sieviešu sacensībās visu goda pjedestālu aizņēma mājinieki, aiz Geisenbergeres palika Dajana Eitbergere un Tatjana Hifnere, bet aiz Loha otrais bija Andi Langenhans, bet trešais palika Ralfs Paliks.

Sprinta sacensībās tiek veikts viens brauciens, turklāt laika atskaite sākas nevis no starta vietas, bet gan aptuveni 100 metrus pēc tā, kad kamaniņu braucēji jau ir ieskrējušies. Lai attīstītu kamaniņu sporta veidu, Sprinta kausa izcīņa 2013./14.gada sezonā tika ieviesta kā inovatīvs risinājums, kas iepriekšējā sezonā tika papildināts. Sprinta kausā pie starta tiek 15 labākie katrā disciplīnā pēc Pasaules kausa posmā sasniegtajiem rezultātiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm pēc sešos posmos aizvadītajām deviņām līdere ar 680 punktiem ir Geisenbergere, bet uz otro vietu ar 608 punktiem pakāpās Eitbergere, kamēr trešā ar 603 punktiem ir līdzšinējā līdere Samera Britčera no ASV, kura Sprinta kausā palika 12.vietā.

Cauce ar 388 punktiem saglabā ļoti stabilu astoto pozīciju, bet Ulla Zirne, kura aizvadījusi tikai divas sacensības, ar 45 punktiem ieņem 29.vietu. Tāpat jaunās latvietes Zelma Bite un Elīna Žuzdiņa iekrājušas attiecīgi 12 un 11 punktus, kas dod 39. un 40.pozīciju starp 45 ieskaiti guvušajām atlētēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem līderis Lohs ir ticis pie 690 punktiem un tagad apsteidz pieredzējušo austrieti Volfgangu Kindlu par 90 punktiem. Kindls Sprinta kausā bija vienu pozīciju virs Kivlenieka. Savukārt trešais ar 511 punktiem ir amerikānis Kriss Mezdzers.

Tikmēr Kivlenieks pakāpies par vienu vietu un ar 244 punktiem atrodams 13.pozīcijā.

Vēl Riks Kristens Rozītis, kurš piedalījies tikai piecās sacensībās, ar 143 punktiem ieņem 21.vietu, Artūrs Dārznieks ar četriem ieskaitītiem rezultātiem ticis pie 101 punktu, kas ļauj atrasties 24.pozīcijā, bet sezonu neveiksmīgi aizvadošais Kristaps Mauriņš rezultātu guvis piecās sacensībās un ar 91 punktu atrodams 28.vietā.

Kā zināms, sestdien vīriešu sacensībās Inārs Kivlenieks izcīnīja augsto - ceturto vietu, zaudējot tikai trim mājiniekiem, bet pārējie trīs Latvijas sportisti Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš palika viens aiz otra, ierindojoties attiecīgi 18., 19. un 20.pozīcijā. Par uzvarētāju kļuva iepriekšējo četru gadu Pasaules kausa ieguvējs Fēlikss Lohs.

Līdz šim šosezon Kivlenieks pirmajā desmitniekā sacensības nebija spējis noslēgt un no Latvijas vīru braucējiem vienīgais to bija paveicis Rozītis, kurš pirms nedēļas Siguldas trasē bija desmitais.

Savukārt sieviešu sacensībās Elīza Cauce ieņēma septīto vietu, kas viņai bija trešais labākais rezultāts šajā sezonā, jo pirms nedēļas Siguldas posmā viņa izcīnīja ceturto vietu, bet sezonas sākuma daļā bija sestā sacensībās Leikpleisidā. Vēl viena latviete Ulla Zirne palika 20.vietā, bet uzvaru sacensībās svinēja Tatjana Hifnere no Vācijas.

Kā vēstīts, piektdien notikušajā Nāciju kausā vīriem pamatsacensībām kvalificējās Mauriņš un Dārznieks, bet jau pirms tam vīru konkurencē to bija paveicis Kivlenieks un Rozītis. Savukārt dāmām Nāciju kausu pārvarēja Ulla Zirne.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Pasaules kausa posms notika Siguldas trasē. Latvijas kamaniņu braucēji ieguva otro vietu komandu stafetē, saglabājot līderpozīciju kopvērtējumā.

Savukārt divnieku sacensībās otro vietu ieguva Gudramovičs un Kalniņš, uz goda pjedestāla kāpjot pirmoreiz karjerā. Tāpat ceturtajā pozīcijā ierindojās Cauce, Šicu divnieks, bet vīriešiem no Latvijas braucējiem ar desmito vietu labākais bija Rozītis.

Turpinājumā janvāra beigās Kēnigsē trasē Vācijā risināsies pasaules čempionāts, bet sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa posmi risināsies Sočos, Altenbergā un Vinterbergā.

Papildināts virsraksts un viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi