Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bobrovs: Jau ir izveidojies neliels režīms un arī izdevies aprast ar baseiniem

Pirmajās trīs dienās kopā ierašanās Tokijā jau ir izdevies aprast ar peldbaseiniem un arī izveidojies režīms, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja četrgades sporta nozīmīgākā pasākuma debitants peldētājs Daniils Bobrovs.

Bobrovs bija viens no nedaudzajiem sportistiem, kurš uz Tokiju devās jau pagājušajā nedēļā. Peldētājs savās pirmajās olimpiskajās spēlēs piedalīsies tikai vienā disciplīnā - 200 metru brasā.

"Pašsajūta ir laba. Varu aizmigt normālā laikā. Nav tā, ka dienas vidū "slēdz ārā". Tāpat jau ir izveidojies neliels režīms un ir izdevies aprast ar baseiniem," par pirmajām dienām Tokijā stāsta Bobrovs, kurš olimpiskajā ciematā izmēģinājis teju vai visas piedāvātās ēdienkartes.

"Ēdiena piedāvājums ir ļoti liels, pat nezinu kā to visu var nogaršot. Man jau ir izdevies saprast, kas patīk un kas ne. Visticamāk, savā ēdienkartē vairs neiekļaušu "halal" un veģetāros ēdienus," skaidro sportists, norādot, ka tuvākajās dienās sāks pieturēties pie konkrētas diētas.

Olimpiskajā ciematā dalībniekiem ir iespēja izmēģināt vairākas virtuves, piemēram, itāļu, Eiropas un vietējo japāņu. Tāpat pieejams ir veģetārs, bez glutēna un "halal" ēdiens.

Dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs peldētājs gatavojās Turcijā, kur laika apstākļi bija vēsāki nekā Latvijā un arī Tokijā, tāpēc lielā svelme par sevi liek manīt arī trešajā dienā.

"Turcijā, kur trenējos, karstumu īpaši nevarēja sajust, bet Latvijā pirms Tokijas es pabiju tikai vienu dienu, tāpēc neizdevās aprast ar klimatu. Daudzi man iepriekš teica, ka laika apstākļi Latvijā un Tokijā ir diezgan līdzīgi. Šeit sajūtas ir nedaudz dīvainas - liels karstums un mitrums. Jūtu, ka svelme brīžiem atņem pusi enerģijas," neslēpj Bobrovs. 

Iekštelpās svelmi gan nevar just, par ko rūpējas lielais skaits gaisa kondicionieru. Ja tikko nav būts baseinā, vēsais gaiss ir patīkams, bet pretējā gadījumā ātri vien var nosalt.

"Cik saprotu, gaisa kondicionieri šeit strādā uz pilnu jaudu. Pirmā sajūta ir laba, bet, kad pastāvi telpā, kur strādā gaisa kondicionieri, ātri vien sāk nedaudz drebināt," atklāj Germana Jakubovska audzēknis.

Pirmajā dienā pēc ierašanās Bobrovs aizvadīja vienu treniņu dienā, bet līdz 24.-25.jūlijam baseinā ūdeni plānots šķelt divreiz dienā. Bobrovs priekšsacīkstes aizvadīs 27.jūlijā, bet dienu iepriekš plānota atpūta, lai varētu kārtīgi koncentrēties atbildīgajam startam.

Zīmīgi, ka peldētājiem Tokijā jāiepazīstas ar trim baseiniem. Proti, viens paredzēts, lai iesildītos, otrs treniņiem, bet trešajā notiks sacensības. 

"Ūdens baseinā man ļoti patīk. Arī sajūta ir laba. Man gan šķiet, ka baseins ir nedaudz par dziļu, bet ar to ātri var aprast," nianses no peldētāja skatu punkta min Bobrovs. "Visi trīs baseini ir tikko kā uzcelti. Augstas kvalitātes."

"Jau ir izdevies iemēģināt visus trīs baseinus. Patika visi, bet īpaši sacensību baseins, jo tajā tomēr ir īpaša sajūta," atklāj 23 gadus vecais peldētājs. "Nemelošu - pirmo reizi, kad iekāpu treniņu baseinā, bija ļoti auksts. Visu treniņu mēģināju sasildīties."

Vaicāts par nospraustajiem mērķiem, Bobrovs norāda, ka pēc dabas ir cilvēks, kurš neprognozē lietas. Galvenais mērķis ir parādīt labāko iespējamo sniegumu, cerot, ka izdosies sasniegt jaunas sportiskās virsotnes.

Ar dzīvošanas apstākļiem olimpiskajā ciematā debitants ir apmierināts. Telpas ir pietiekami plašas un arī izbrāķētajām kartona gultām nav nekādas vainas.

Tokijas olimpisko spēļu norise paredzēta no 23.jūlija līdz 8.augustam. Latviju 14 sporta veidos pārstāvēs 33 sportisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi