Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Andruškevics: Bez rezultāta grūšanā Suharevs palika steigas un psiholoģiskās spriedzes dēļ

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs aizvadītās nedēļas nogalē Rijādā pasaules čempionātā grūšanā palika bez rezultāta lielās steigas un psiholoģiskās spriedzes dēļ, uzskata viņa treneris Eduards Andruškevics.

Jau ziņots, ka Suharevs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem raušanā tika galā ar 154 kilogramiem izcīnot bronzas godalgu, bet grūšanā palika bez rezultāta un medaļas summā.

"Fiziski viņš bija ļoti labi sagatavots, tehniski - arī labs, bet nesanāca nobeigums," Latvijas Svarcelšanas federācijai (LSF) atklāja Andruškevics, "Ritvars teica, ka nav varējis saņemties. Treniņos iesildīšanās zālē gāja labi, izgrūda 172 kilogramus, bet sacensībās kaut kas notika... ne tikai tehniska kļūme, bet kaut kas psiholoģiski pārtrūka."

Arī pats sportists neslēpa vilšanos par rezultātu, norādot, ka "jāspēj celt vienmēr un jebkurā situācijā".

Suharevam šī ir otrā reize karjerā, kad nozīmīgās sacensībās viņš paliek bez rezultāta grūšanā. "Man bija 17 gadu, kad pasaules čempionātā jauniešiem uzvarēju raušanā, bet grūšanā nepacēlu nevienā piegājienā," pastāstīja svarcēlājs.

Jau ziņots, ka Suharevs raušanā tika galā ar 150 un 154 kilogramus smagu stieni, bet nespēja pacelt 156 kilogramus. Savukārt grūšanā visi trīs mēģinājumi bija nesekmīgi. Divas reizes Suharevs nepacēla 178 kilogramus smagu stieni, bet trešajā piegājienā arī 181 kilogramu.

"Daudz pārmetu pats sev, ka pievīlu un salaidu visu dēlī. Vissāpīgākais ir tas, ka tik daudz darba bija ieguldīts, tik daudz laika pavadīts nometnēs, tik daudz laika prom no ģimenes un draugiem... Biju atteicies pilnīgi no visa, lai tikai maksimāli sagatavotos pasaules čempionātam," norādīja pats sportists. "Ne pa labi, ne pa kreisi - tikai un vienīgi viss veltīts sportam. Beigās rezultāts ir tāds - nekāds... Mani pat tā mazā bronzas medaļa neiepriecina, nedod prieku vai laimes sajūtu. Bet es ļoti novērtēju to, ka treneris ir saprotošs. Viņš saprot, ka kaut kas bija tāds, kam nebija jābūt. Esmu ļoti pateicīgs trenerim par atbalstu."

"Šodien dodos mājās nevis kā uzvarētājs un ne kā zaudētājs, bet ar lielu motivāciju un mācību,” piebilda Suharevs.

Nākamās sacensības Suharevam būs Kataras "Grand Prix" decembra beigās, bet pēc tām būs vēl divas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu atlases sacensības - nākamā gada Eiropas čempionāts Turcijā februārī un Pasaules kausa izcīņa Taizemē aprīlī.

Latviju šajās pasaules meistarsacīkstēs pārstāvēs arī Armands Mežinskis, Artūrs Vasiļonoks un Artūrs Plēsnieks.

Svara kategorijā līdz 89 kilogramiem sacensībās piedalīsies Mežinskis un Vasiļonoks, kuriem mači B grupā iecerēti šodien, bet Plēsnieks sacensības svara kategorijā līdz 102 kilogramiem A grupā aizvadīs ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi