Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aicina uz neparastām velorollinga sacensībām Uzvaras parkā

Šo svētdien, 31.augustā, Uzvaras parka trasē Rīgā norisināsies gan interesantā sporta veida velorollinga (riteņbraucēja un skrituļslidotāja ekipāžu), gan tradicionālās riteņbraukšanas sacensības, kuras organizē Tehniskās jaunrades nams Annas 2 sadarbībā ar nodibinājumu Rīga-2014.

Pasākums notiek Rīga-2014 Eiropas Kultūras galvaspilsēta gada aktivitāšu ietvaros. Sacensību sākums plkst. 11, informē rīkotāju pārstāvis Ivars Bācis.

Velorollings plašākai publikai faktiski ir nezināms sporta veids, taču tā aizsākumi Latvijā meklējami jau 80. gadu sākumā. Tas ir skijoringa vasaras paveids. Ja ziemā skijoringā aiz motocikla vai mopēda virvē brauc otrs komandas dalībnieks uz slēpēm, tad velorollingā motocikla vietā ir riteņbraucējs, bet slēpotāju aizstāj skrituļslidotājs. Tiešs kontakts starp abiem komandas dalībniekiem nav atļauts, tāpēc skrituļslidotājs brauc riteņbraucējam aizmugurē trīs metru garā kontaktvirvē, kas viņu savieno ar riteni, skaidro I.Bācis.

Pirmajā brīdī varētu šķist, ka tas ir salīdzinoši bīstami, bet faktiski tā nav. Kritieni ir retāki nekā, piemēram, riteņbraukšanā vai slēpošanā, jo velorollingā dalībnieki ir disciplinēti un trasē cenšas uzvesties korekti, nebloķējot ceļu apdzenošajām ekipāžām. Līdz ar to, sacensībās var piedalīties jebkurš skrituļslidotājs kopā ar savu pārinieku riteņbraucēju. Tiek vērtēts atsevišķi pa riteņu klasēm, bet vecuma ierobežojumu nav. Tāpēc nav nekāds retums, ka, piemēram, astoņgadīgam riteņbraucējam aizmugurē ir piecdesmitgadīgs skrituļslidotājs, un tad var gadīties arī tā, ka skrituļslidotājs velk riteņbraucēju. Ķiveres ir obligātas gan riteņbraucējiem, gan skrituļslidotājiem, kuriem ieteicami ir arī elkoņu un ceļu sargi.

Papildus velorollingam būs arī bērnu veloturnīra sacensības visās veloklasēs - tajā skaitā elektrovelo klasē. Šīs ir vecākās bērnu regulārās velosacensības Latvijā un norisināsies jau 36.reizi. Papildus sacensībām netiks aizmirsts arī par izklaidi, kurā iesaisatītes aŗi paši dalībnieki, jo viņiem ir paredzēta masku parāde un karnevālbraucieni, kur atraktīvāko masku īpašnieki tiks pie pārsteiguma balvām. Savukārt, ar diplomiem un balvām tiks apbalvoti velosacensību un velorollinga pirmo trīs vietu ieguvēji katrā no ieskaites grupām. Plašāka info http://www.ritenvasara.lv

Un patīkamā ziņa dalībniekiem – dalība sacensībās ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi