Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ābiķis uzskata, ka LOK naudu apsaimnieko labāk, nekā to darītu valsts

Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Dzintars Ābiķis (Tautas partija) atzīst, ka viņa rīcībā nav sīku ziņu par Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) finansēm, kuru izlietojuma lietderību premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") lūdzis pārbaudīt prokuratūrai.

Ābiķis sarunā ar aģentūru BNS arī norādīja, ka, viņaprāt, LOK naudu apsaimnieko labāk, nekā to darītu valsts.

"Man šajā sakarā nav pietiekamas informācijas.. Ar LOK mums ir lietišķa sadarbība, un mēs to arī apspriedīsim. Protams, cik informācijas pieejams publiskajā telpā, šis algu jautājums šajos laikos nav viennozīmīgs. Tas ir morāli ētisks, un tie cipari, kas parādās, ir lieli," sacīja Ābiķis.

Taču viņš uzsvēra, ka kopumā LOK konceptuāli labāk apsaimnieko naudu, nekā to darītu valsts. "Lai uzceltu bibliotēku, tiek veidota aģentūra, kur ir stipri liela nauda, bet to varētu darīt krietni lētāk, tāpēc tā konceptuāli es LOK negribētu pārmest valsts naudas apsaimniekošanas jautājumos," klāstīja deputāts.

Lai izdarītu kādus secinājumus pēc būtības, Ābiķis aicināja sagaidīt prokuratūras atzinumu: "Tās algas jau viņi nenosaka paši sev, tur ir izpildkomiteja no daudziem sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, sportistiem.. Lai tad viņi arī izdara secinājumus."

Jau ziņots, ka premjers lūdzis prokuratūru izvērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) secinājumus saistībā ar LOK rīcībā nodoto valsts naudu un mantu.

TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka premjers nosūtījis vēstuli ģenerālprokuroram Jānim Maizītim.

Pēc KNAB sagatavotā dokumenta redzams ne tikai tas, ka valsts pastāvīgi piešķir LOK budžeta dotācijas, sniedz kredītu galvojumus un iegulda līdzekļus sporta būvju kredītu atmaksāšanā, bet izrādās, ka bijis kāds dāvinājums, kura rezultātā vairāk nekā 17 miljonus vērts objekts no valsts kabatas nonācis sabiedriskas organizācijas īpašumā.

Premjers šīs nedēļas beigās komitejas finansēm veltījis pat četras rezolūcijas. Ģenerālprokuroram lūgts izvērtēt informāciju, finanšu ministram - ziņot par veikto uzraudzību, KNAB - vai pieņemti kādi lēmumi par nelikumībām, bet izglītības un zinātnes ministre aicināta sniegt priekšlikumus par izmaiņām LOK statusā.

Korupcijas novērsēji atklājuši, ka Tautas partijas līdera Aigara Kalvīša valdība faktiski ir uzdāvinājusi LOK Sporta centru, kas kādreiz tika pārbūvēts NATO samita rīkošanai. Valsts īpašums 17 031 826 latu vērtībā tagad par baltu velti ir nonācis sabiedriskas organizācijas rokās. Tas nozīmē, ka valsts budžets zaudējis ne tikai minētos miljonus, bet arī jebkuru citu peļņu, ko varētu iegūt no Olimpiskā sporta centra izmantošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Premjers lūdzis prokuratūru izvērtēt LOK darbību par tās rīcībā nodoto naudu un mantu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi