Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

xRace vasaras sezonu noslēgs ar veloorientēšanās sacensībām

5.oktobrī Baldonē jau trešo reizi notiks xRace velo orientēšanās sacensības (MTB-O). Komandai divu vai trīs dalībnieku sastāvā četru stundu laikā būs jāapmeklē maksimāli daudz kontrolpunkti. Velo sacensības ar orientēšanas elementiem ir interesantas gan MTB braucējiem, gan orientieristiem, gan  daudziem piedzīvojumu meklētājiem, kas vēlās noslēgt vasaras sezonu ar dinamiskām un interesantām komandu sacensībām.

„xRace MTB velo orientēšanas sacensības ir sezonas pagarinājums jau lielo popularitāti ieguvušāmxRace piedzīvojumu sacensībām. Iepriekšējos gados sacensībās piedalījās gan arxRace sacensībām labi pazīstamas komandas, gan tādas, kuras xRace izmēģināja pirmo reizi – sportisti no Latvijas un citām Baltijas valstīm. Arī šogad velo posms būs interesants un notiks skaistā vietā – no Rīgas netālajā Baldones apvidū, uz kuru aicinām pieteikties esošus un jaunus dalībniekus. Plānotā distance stiprākajiem sportistiem būs ap 75-80km, dabas baudītājiem ap 35-45km. Lai piedalīties, nepieciešami tikai velosipēdi, ķiveres un viens vai divi komandas biedri,” stāsta organizators Jānis Vanags.

Baldones puses apvidus ir savā ziņā unikāls - nav nemaz mūsu Latvijā tik daudz vietu, kur tik nelielā apgabalā būtu sastopami gan pilnīgi plakani apgabali, gan palieli pauguri, gan purvi un citi dabas veidojumi. Savdabīgākie no tiem, ir neskaitāmie zemes iegruvumi - kritenes, kas nezinātājam izskatās pēc vienkārši lielām bedrēm, kā arī - Sakaiņu pilskalns (slapjā laikā  “stikla kalns”). Tāpat šajā apvidū ir atrodami arī cilvēka radīti objekti: Pirmā Pasaules kara laikā būvēti dzelzceļa uzbērumi un tranšejas, nupat notikušā MTB maratona Baldones posma vajadzībām būvētie šaurie tiltiņi, Riekstukalna un Mežkalna kalnu slēpošanas trases un Baldones observatorija.

xRace velo ir orientēšanas sacensības, kuras tiek organizētas starp komandām divu vai trīs dalībnieku sastāvā: sieviešu, vīriešu vai jaukta tipa. Dalībnieki saņem karti ar visiem pieejamiem punktiem noteiktajā teritorijā piecpadsmit minūtes pirms starta. Distance tiek plānota tā, lai atbilstoši savam ātrumam un orientēšanas prasmēm noteiktajā laikā ierastos finišā ar savākto maksimālo punktu skaitu. Piedāvātais 4 stundu sacensību formāts šķiet vienlīdz izaicinošs un aizraujošs gan profesionālajiem velo braucējiem un orientēšanas stratēģiem, gan pa spēkam arī tiem, kuriem velo braukšana ir patīkams laika pavadīšanas veids nedēļas nogalē draugu vai ģimenes lokā. Katra komanda atbilstoši savām prasmēm un mērķiem pati nosaka savu attālumu, ātrumu un sarežģītības pakāpi. Laba plānošana var izkonkurēt ātrumu, veiksme – pieredzi, stiprs komandas gars – fizisko spēku.

Dalībnieku atbalstītāji varēs sekot līdzi savas komandai arī tiešraidē www.mansgps.lvmājas lapā. Lētāka pieteikšanās - 8 LVL no dalībnieka ir pieejama līdz 15.septembrim www.xrace.lvmājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi