Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Livonia un Latvijas izlases kapteinis Ainārs Bērziņš atgriežas regbijā

Bijušais Latvijas izlases un arī regbija kluba Garkalnes Livonia kapteinis Ainārs Bērziņš paziņojis, ka pēc četru gadu pauzes atgriežas regbijā. Šoreiz ne kā spēlētājs, bet treneru korpusā, cenšoties palīdzēt Livonia komandai spēcīgajā Baltijas TOP līgā, kas sāksies jūlija beigās, informē Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Lieliskais cīnītājs un paraugs pārējiem spēlētājiem Ainārs Bērziņš savu atvadu spēli izlasē aizvadīja 2019. gada oktobra izskaņā Eiropas čempionāta pirmās konferences Ziemeļu divīzijas spēlē pret Zviedriju. “Biju pārsteigts, ka Aināram ir tik maz spēļu izlasē (13 spēles). Varu pateikt vien to, ja es būtu bijis treneris pēdējos 12 gadus, viņam jau būtu 60-70 spēles. Aināra līdera vērtības ir nepārvērtējamas, viņš man ļoti palīdzējis. Tieši es viņam piešķīru kapteiņa apsēju, jo viņš ir izlases līderis,” tā pēc spēles ar Zviedriju 2019. gada oktobrī par Bērziņu izteicās tobrīdējais izlases treneris Gerijs Vokers.

Ainārs Bērziņš norāda, ka jutis, ka tas bijis īstais brīdis un ka regbija dēļ bija upurējis ģimeni. “Toreiz lēmumu pieņēmu ģimenes apstākļu dēļ, jo biju sevi pilnībā atdevis regbijam, upurējot ģimeni. Regbijs toreiz man bija pirmajā vietā.” Ainārs arī piebilst, ka vēlējies aiziet tajā punktā, kad ir labs. “Man nepatīk darīt pa pusei vai uz pusslodzi. Ja daru, tad maksimāli. Vēlos, lai sanāktu kvalitatīvi, lai spēlētu nozīmīgu lomu un dotu komandai svarīgu pienesumu. Domāju, ka esmu devis komandai daudz. Tobrīd jutu, ka ir īstais brīdis.”

Bijušais izlases kapteinis atzīst, ka bijuši brīži, kad uznākušas domas par atgriešanos, bet, tā kā bija pieņēmis lēmumu par aiziešanu, tad atgriezties kā spēlētājs nevēlējās. “Ja esmu pieņēmis lēmumu, tad arī pildu. Vīrs un vārds. Un to nenožēloju,” atzīst Bērziņš.

Šajos četros gados viņš piedalījies citos sporta veidos, startējot populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks”, skrienot pāri par20km kalnainā apvidū, kā arī triatlona sacensībās.  “Mēģināju atrast aizvietotāju regbijam. Man bija svarīgi, lai, pirmkārt, ir liela slodze, jo pie lielām slodzēm biju pieradis, kā arī, otrkārt, individuālo sporta veidu, kas būtu pretēji līdzšinējam komandu sporta veidam, kāds ir regbijs. Izvēlējos triatlonu, jo tas ir grūts sporta veids, kā arī patīk dažādība,” skaidro Ainārs Bērziņš.

Ainārs stāsta, ka bija darbojies kā palīgs treneriem bērnu futbolā, bet atgriezties “Livonia” piedāvājis kluba vadītājs Jānis Zuments. Attiecīgu apstākļu dēļ nācās pamest līdzšinējo darbu un pavērt iespēju jauniem izaicinājumiem, līdz ar to šāds “Livonia” kluba vadītāja piedāvājums bija īsti laikā. “Jānis Zuments, zinot par manu situāciju, ka neesmu darba attiecībās, zvanīja un piedāvāja iesaistīties komandā uz Baltijas TOP līgu. Viņš uzsvēra, ka esmu bijis spēlētājiem nozīmīgs un ka manas zināšanas un spējas varēs palīdzēt komandai.”

Bērziņš piebilda, ka plāno apmeklēt treneru kursus, lai nākotnē vispirms varētu strādāt kā galvenā trenera asistents, bet pēc tam jau pats patstāvīgi trenēt citus. Viņš sevi nākotnē redz kā treneri, vienīgi grūti šobrīd pateikt, vai pieaugušajiem vai bērniem.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi