Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ghetto Games festivāls Ventspilī šogad akcentu liks uz ekstrēmajiem sporta veidiem

Ielu kultūras un sporta festivālā _Ghetto Games _šogad atšķirībā no iepriekšējiem gadiem nenotiks sacensības ielu basketbolā, jo galvenais akcents likts uz ekstrēmajiem sporta veidiem, šodien preses konferencē informēja _Ghetto Games _kustības vadītājs Raimonds Elbakjans.

Festivālā, kas šīs nedēļas nogalē Ventspilī norisināsies jau ceturto gadu, iepriekš tradicionāli bija iespējams vērot arī ielu basketbolu, tāpat festivāla organizatori bija apsvēruši iespēju nākotnē festivāla programmā iekļaut arī citus komandu sporta veidus, piemēram, futbolu un florbolu, taču šogad festivālam likti citi akcenti.

"Šogad nenotiek neviens komandu sporta veids, jo ir uzlikts maksimāls akcents uz ekstrēmajiem sporta veidiem. Tāds dalībnieku saraksts [kā šogad] vēl līdz šim nav bijis ekstrēmajos sporta veidos, kā, piemēram BMX un inlainā. Ir noticis liels izrāviens uz priekšu pašā festivālā, un ļoti labi, ka pilsēta ar lielu sapratni izturas pret to, ka strādāsim uz mazāk sporta veidiem, bet daudz koncentrētāk un kvalitatīvāk, lai ne tikai Ventspils, bet arī Latvijas vārds izskanētu starptautiski," sacīja "Ghetoo Games" kustības vadītājs. Viņš piebilda, ka nākotnē, kad ekstrēmie sporta veidi festivālā būs attīstīti "līdz pašai pilnībai", programmu atkal varēs papildināt ar komandu sporta veidiem.

Plānots, ka festivālā "Ghetto Games" šogad pulcēsies vairāk nekā 1000 dalībnieku no 25 valstīm, pārstāvot desmit sporta veidus. Ventspilī tiksies augstas klases sportisti un ielu dejotāji BMX frīstaila skeitparkā, BMX frīstalila dirtos, ekstrēmajā skrituļslidošanā, skeitbordā, veikbordā, ielu dejās, ielu vingrošanā, velotriālā, MTB duālajā slalomā un armvrestlingā. Dalībnieki cīnīsies par 10 000 eiro lielo naudas balvu fondu.

"Šajā gadā plānojam likt akcentus uz BMX, inlainu, veikbordu un deju sacensībām," informēja Elbakjans, norādot, ka no šiem pasākumiem paredzētas arī tiešraides, kā arī komentētāji gan latviešu, gan angļu valodā, lai sacensībām varētu sekot līdzi arī starptautiskā līmenī.

Preses konferencē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs ("Latvijai un Ventspilij") norādīja, ka Ventspils pilsētai un festivālam "Ghetto Games" sakrīt "gan mērķi, gan uzdevumi, gan pati filozofija". Viņš atgādināja, ka Ventspilī veiksmīgi darbojas skeitparks, kas laika gaitā ticis papildināts un uzlabots. "Šogad esam pabeiguši BMX trases rekonstrukciju un nesen, pavasarī, atklājām ielu vingrošanas stadionu. Attīstām Piedzīvojumu parku, veikbordu," akcentēja Blumbergs.

"Sadarbībā ar "Ghetto Games" mēs viens otru papildinām un kopā augam. Tāpēc es izsaku cerību, ka mūsu sadarbība turpināsies arī nākotnē," sacīja Blumbergs.

Jau ziņots, ka no 7.augusta līdz 9.augustam Ventspilī jau ceturto gadu norisināsies ielu sporta un kultūras svētki "Ghetto Games festivāls 2015".

Pēc organizatoru teiktā, skatītājiem visinteresantākās sacensības šogad plānotas Ventspils skeitparkā un dirtparkā, kur klātienē varēs vērot tehniski sarežģītus trikus, ko izpildīs atlēti no 20 valstīm, sacenšoties par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") personīgajām naudas balvām. Kā norāda organizatori, plašajam Eiropas labāko sportistu sarakstam šogad pievienosies kupls skaits ASV, Austrālijas un Kanādas sportistu, kā arī atlēti no Brazīlijas un Taizemes.

Ekstrēmās skrituļslidošanas sacensības komentēs pasaules vadošā šī sporta veida pasākuma "Winterclash" rīkotājs Džohanness Džakobi no Vācijas. Kā jaunums šī gada skrituļslidošanas sacensībās būs meiteņu grupa ar Baltijas, Francijas un Nīderlandes pārstāvēm. BMX frīstaila sacensības tiks rīkotas Artūra Griķa piemiņai.

Ielu deju sacensības šajā festivālā ir vienas no labākajām Baltijā, norāda organizatori. Pasākums "Ghetto Dance Ventspils" 8.augustā pulcēs talantīgākos dejotājus no Baltijas, Baltkrievijas un Krievijas. 7.augustā Rīgā un 9.augustā Ventspilī ikvienam dejotgribētājam būs pieejamas bezmaksas meistarklases.

Festivāla pasākumu tiešraide tiks nodrošināta sadarbībā ar "Sportacentrs.com".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi