Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Elektrum Olimpiskais centrs sporta komplekss darbu atsāks pakāpeniski

Līdz ar valdības lēmumu atļaut pulcēšanos līdz 25 cilvēkiem, Elektrum Olimpiskais centrs sporta komplekss darbu atsāks pakāpeniski, aģentūrai LETA pastāstīja sporta kompleksa Elektrum Olimpiskais centrs valdes locekle Zane Gemze.

Par visa kompleksa darbības atsākšanu pilnā apmērā lems pēc 9.jūnija, kad tiks vērtēts iepriekšējais periods. Viņa skaidroja, ka patlaban vērtē Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātos sportošanas nosacījumus ārkārtējās situācijas laikā un vēl gaida precizētos noteikumus peldbaseiniem, ko izstrādā Peldēšanas federācija.

Elektrum Olimpiskā centra kopējā platība ir nepilni 27 000 kvadrātmetri, kur ar 32 dažādiem sporta veidiem var nodarboties vairāk nekā 5000 cilvēku dienā. Kā norādīja Gemze, centram nestrādājot, ienākumu nav, taču arī ēkas uzturēšana minimālā režīmā rada izmaksas. "Lai arī, ievērojot visus drošības ierobežojumus, nevarēsim strādāt ar pilnu atdevi, iespēja gūt ienākumus ir stratēģiski svarīgs lēmums naudas plūsmas atjaunošanā," viņa sacīja.

Viņa skaidroja, ka no lēmuma par darbības atsākšanu nepieciešama aptuveni nedēļa. Laiks nepieciešams, lai sagatavotu, uzsildītu peldbaseina ūdeni, veiktu saskaņā ar jaunajiem noteikumiem visas nepieciešamās darbības apmeklētāju plūsmas organizēšanai, izvietotu norādes.

Jautāta, kā centrs plāno nodrošināt drošības aspektus sporta zālēs un peldbaseinā, Gemze skaidroja, ka peldbaseina apmeklējums būtu iespējams tikai saskaņā ar stingru peldējumu grafiku un iepriekšēju "online" reģistrāciju. Starp apmeklējumiem, treniņiem un nodarbībām veiks papildu dezinfekciju grīdām, virsmām, rokturiem.

Tāpat apmeklētāju plūsmu plāno organizēt kā apļveida kustību ar atsevišķām ieejām un izejām katrā sporta zālē un peldbaseinu kompleksā. Ņemot vērā centra plašās telpas, šī prasība ir viegli izpildāma, sacīja Gemze.

Lai pārģērbtos un nomazgātos peldbaseinu kompleksā apmeklētāju plūsmu iespējams novirzīt četrās ģērbtuvēs, nodrošinot pieeju skapīšiem ar divu metru distanci. Unisex ģērbtuvēs pieejamas atsevišķas individuālas, slēdzamas pārģērbšanās un dušas kabīnes.

"Apmeklētājiem, kuri dosies uz organizētiem treniņiem, zālēs ģērbtuves un dušas nebūs pieejamas, tāpat saunas un atpūtas zona būs slēgtas," uzsvēra centra vadītāja. Savukārt darbiniekiem nodrošinās personīgās aizsardzības līdzekļus un sekos veselības stāvoklim.

Tāpat cilvēka plūsmu kontrolēs, ieviešot stingrus apmeklējuma laikus, kustību plūsmu un izvietojot norādes, iespējami mazināsim apmeklētāju saskarsmi. Par noteikumu ievērošanu atbildīgi būs nodarbību vadītāji, treneri, glābēji peldbaseinā, kā arī īpaši norīkoti darbinieki.

Gemze uzsvēra, ka Elektrum Olimpiskais centrs ir treniņu bāze daudzām profesionālām un amatieru sporta komandām, klubiem un sportistiem, tas uzliek centram pienākumu nodrošināt iespēju darboties. "Domājot par darbības atsākšanu, īpaši rūpīgi izvērtējam visus ar drošību saistītos riskus. Ticam, ka aktīvā un veselīgā dzīvesveida piekritēji izturēsies ar visaugstāko atbildību gan pret sevi, gan apkārtējiem. Ja apmeklētāji jutīsies droši, un kopējā situācija inficēto skaita ziņā valstī uzlabosies, domājam, ka sportot gribētāji būs," viņa teica.

Jau ziņots, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā izsludinātā ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu, tostarp pulcēšanos līdz 25 cilvēkiem, ievērojot distanci. Ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, ārkārtējā situācija Latvijā ir kopš 13.marta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi