Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Baltic XL/Livonia pārspēj Lāčus un iekļūst Latvijas regbija čempionāta finālā

Ceturtdien vakarā savās mājās Upesciema stadionā regulārā turnīra līderkomanda “Baltic XL/Livonia” Latvijas čempionāta pusfināla spēlē regbijā-15, kā jau to varēja gaidīt, samērā viegli ar 79:3 (55:0) pārspēja Rāmavas “Lāči/Mūku Sala”, revanšējoties par “Livonia” otrās komandas zaudējumu ceturtdaļfinālā un sasniedzot gaidīto finālu, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Pirms sestdien turpat Upesciemā gaidāmās svarīgās Baltijas Top līgas spēles ar titulētajiem Šauļu “Baltrex” ceturtdien savā mājas laukumā “Baltic XL/Livonia” aizvadīja pusfināla spēli ar “Lāči/Mūku Salu” komandu. Regulārā turnīra pirmās vietas ieguvēji “Baltic XL/Livonia” tāpat kā vicelīderi “Miesnieki” automātiski bija nodrošinājuši vietu pusfinālā, bet “Lāčiem” vajadzēja aizvadīt ceturtdaļfināla spēli, lai iekļūtu labāko četriniekā.

Iepriekš informējām, ka 9. augustā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā notikušajā Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē regbijā-15 vīriešiem RK “Livonia” otrā komanda “Garkalne/Livonia” saskārās ar divu pirmās līnijas spēlētāju traumu un šoreiz atzina ļoti labi nokomplektēto Rāmavas “Lāču/Mūku Sala” pārākumu ar 7:29. Tādējādi abu “Livonia” komandu dueļa vietā pusfinālā “Baltic XL/Livonia” tikās arī “Lāčiem”.

Regulārajā turnīrā spēlē starp “Baltic XL/Livonia” un “Lāčiem/Mūku Sala”, kas notika maija vidū,  “Livonia” pirmās komanda savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā svinēja rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0. Lai arī šoreiz tik milzu pārsvars nesolījās būt, bet šaubas par livoniešu pārliecinošu uzvaru neradās, jo arī lāčiem nebija tik spēcīgs sastāvs kā pret “Livonia” otro komandu ceturtdaļfinālā.

Pirmajās desmit minūtēs piezemējumus livoniešiem guva Miķelis Jurevičs, Artis Konutis un Enzo Beltramino, bet trešajā reizē realizācijā no pašas malas precīzs bija Dāvids Židelis, rezultātam kļūstot 17:0. “Batic XL/Livonia” turpināja dominēt. Pāris minūšu laikā Konutis un Beltramino ienesa piezemējumus vēlreiz, Židelis bija precīzs realizācijā, puslaika vidū rezultātam kļūstot jau 31:0.

Drīz vien Židelis pats veica pirmo piezemējumu un arī realizācijas sitienā nekļūdījās (38:0), taču 25.minūtē satraumējās livonietis Briedis, mājiniekiem paliekot bez pirmās līnijas spēlētāja, tādējādi grupas cīņas notika bez stumšanas, bet “Baltic XL/Livonia” bija jāspēlē 14 spēlētāju sastāvā.

Spēlējot mazākumā nākamajās desmit minūtes “Livonia” guva vienu piezemējumu (Rubīns), un šķita, ka tā arī beigsies pirmais puslaiks, taču pēdējās divās minūtēs regulārās sezonas līderi ar Jureviča un Zalcmaņa ieguldījumu veica divus piezemējumus, Židelis vienu reizi bija precīzs realizācijas sitienā, tādējādi puslaikā ejot livonieši bija pārsnieguši pusi simtu – 55:0.

Otrajā puslaikā 44. minūtē otro piezemējumu veica Rubīns, bet tad nākamie 51.minūtē pirmos punktus guva viesi. “Lāču” rindās ar soda sitienu no aptuveni 30m izcēlās Jānis Pelēcis – 60:3. Spēle bija izlīdzinājusies un “Baltic XL/Livonia”, domājot par sestdienas ļoti svarīgo spēli Baltijas Top līgā pret Šauļu “Baltrex”, samazināja apgriezienus, otrajā puslaikā veicot dažas maiņas, ļaujot atpūsties arī kapteinim Beltramino.

Taču tas nenozīmēja, ka mājinieki neturpināja gūt punktus. Židelis, Vigo Valdavs, Gints Vārpa un Runco vienu reizi bija precīzs realizācijas sitienā, rezultātam kļūstot 79:3. Pēdējās minūtēs iniciatīvu pārņēma “Lāči”, kuriem radās ļoti labas iespējas gūt vēl dažus punktus, kā arī ienest prestiža piezmējumu, turklāt divas reizes, taču livonieši sekmīgi nospēlēja aizsardzībā, kā arī lāči vienu reizi neiesita soda sitienu.

Līdz ar to finālā “Baltic XL/Livonia” tiksies ar “Miesniekiem”, kuri otrā pusfināla spēlē uzvarēja Valmieras “Fēniksu”.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi