Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Baltic XL/Livonia lielajā regbija finālā piekāpjas Miesniekiem, neatgūstot titulu

Svētdien Upesciema stadionā “Baltic XL/Livonia” savā laukumā nespēja parādīt gaidīto sniegumu lielāko spēles daļu, sasparojoties tā pa īstam spēles pēdējās 15 minūtēs, un ar 12:22 (0:12) piekāpās titula aizstāvētājiem Ķekavas “Miesniekiem”, kuri par Latvijas čempioniem kļuva trešo gadu pēc kārtas un kopā ieguva 16. titulu.

Nedēļas nogalē Upesciema stadionā pulcējās vairāki regbija speciālisti, bijušie spēlētāji un šī sporta veida fani, lai vērotu aizraujošo finālspēli par šī gada čempionu noteikšanu regbijā15. Šajā sezonas svarīgākajā un intriģējošākajā duelī cīnījās pēdējās desmitgades abi spēcīgākie Latvijas regbija klubi – pieckārtējie čempioni “Baltic XL/Livonia” un 15 reizes titulu ieguvušie “Miesnieki”. Upesciema stadions kā allaž bija ļoti labi sagatavots, vēl pirms pašas spēles pārbaudot kvalitāte saimniekam un bijušajam izlases spēlētājam Jurim Silovam.

Lai arī “Balitc XL/Livonia” šajā sezonā abu spēcīgāko Latvijas regbija komandu savstarpējās cīņās abas reizes uzvaru svinēja livonieši, 20. jūlijā Latvijas čempionāta pamatturnīra pēdējā spēlē ļoti pārliecinoši ar 48:12 pret 14 vīru sastāvā spēlējošajiem “Miesniekiem”, bet nedēļu vēlāk Baltijas Top līgas spēlē ar līdzīgu rezultātu 46:17, izšķirošo pārsvaru panākot spēles beigās, daudzi nevienai no komandām priekšroku un favorīta statusu nedeva, apredzot līdzīgu un spraigu dueli.

Spēle sākās ar ļoti līdzvērtīgu un spraigu cīņu laukumā, nelielam pārsvaram esot “Miesniekiem”, kuri arī atklāja spēles rezultātu 7. minūtē, kad piezemējumu veica Artūrs Alainais – 0:5. Turpinājums arī nebija patīkams mājiniekiem, jo trīs minūtes vēlāk Rafaels Kunutis laukuma centrā saņēmis bumbu vienatnē sāka sprintu pretī piezemējumam, taču 20 metrus līdz ieskaites zonai sāka zaudēt ātrumu un, drošs paliek drošs, piespēlēja Agrim Apkalnmam, kurš tad arī ienesa piezemējumu. Ričards Iesalnieks bija precīzs realizācijas sitienā, rezultātam kļūstot 12:0 pašreizējo čempionu labā.

Turpinājumā joprojām lielāka apņēmība izpaudās miesnieku rindās, tādējādi pirmajās 20 minūtēs livoniešiem neļaujot izveidot kaut vienu punktu gūšanas iespēju. 26.minūtē Ķekavas klubs bija tuvu trešajam piezemējumam, taču mājinieki nospēlēja ļoti labi aizsardzībā. Taču ar to miesnieku ofensīva pie pašas ieskaites zonas līnijas nebeidzās, livoniešiem vairāk nekā trīs minūtes sīksti aizsargājoties un beigās tomēr neļauj pretiniekam gūt piezemējumu, ko “Miesnieki” tik ļoti gribēja, neizvēloties sist sodu un gūt trīs punktus no ļoti labas pozīcijas.

Atlikušajās puslaika desmit minūtēs norisinājās līdzīga spēle laukuma vidusdaļā, rezultātam tā arī nemainoties un “Baltic XL/Livonia” negūstot punktus – 0:12, jo 40 minūtēs neizdevās sasniegt pretinieka laukuma 22 m zonu.

Pārtraukumā trenera uzmundrināti, livonieši, kuri pirmajās 40 minūtēs nebija radījuši reālas punktu gūšanas situācijas, daudz apņēmīgāk iesāka otro puslaiku, taču trīs minūšu ofensīva beidzās bez rezultāta. Dažas minūtes vēlāk netālu no savas ieskaites zonas kļūdījās Vigo Valdavs juniors, nespējot izsist bumbu autā, un to izmantoja pieredzējušais Elmārs Šefanovskis, gūstot “Miesnieku” trešo piezemējumu un panākot 19:0. Līdz ar to “Baltic XL/Livonia” nonāca sarežģītā situācijā.

52. minūtē labs rāviens pa labo pusi sanāca Miķelim Jurevičam, taču pietrūka turpinājuma, lai atklātu skaitu savā komandā. Taču trīs minūtes vēlāk pēc “Miesnieku" bumbas raidījuma ar kāju uz priekšu pie sava ieskaites zonas bumbu neuztvēra Gļebs Vorobjovs, kura kļūdu izmantoja Aleksis Eglītis, gūstot “Miesnieku”” ceturto piezemējumu un piesakot nopietnas pretenzijas uz titula aizstāvēšanu – 22:0.

Taču regulārā turnīra uzvarētāji “Baltic XL/Livonia”, kas ir izcēlušies ar teicamām beigām iepriekšējās tikšanās reizēs, cerības šādā situācijā nezaudēja. Otrā puslaika vidū radās labā iespēja gūt pirmos punktus, bet kļūdas to neļāva. 68. minūtē “Baltic XL/Livonia” radās ļoti reāla iespēja gūt piezemējumu, bet viesi to novērsa, taču minūti vēlāk Mārtiņa Rundāna mēģinājums bija sekmīgs, ienesot piezemējumu un gūstot mājinieku pirmos punktus. Dāvids Židelis bija precīzs realizācijā, atjaunot nelielu intrigu – 7:22.

Spēles pēdējās minūtes noritēja ar livoniešu pārsvaru un dažām reālām piezemējuma iespējām, taču punktus gūt izdevās tikai Miķelim Jurevičam ar piezemējumu pēdējā minūtē. Līdz ar to spēle beidzās ļoti līdzīgi kā pērn ar 22:12 “Miesnieku” labā.  “Miesnieki” līksmoja trešo gadu pēc kārtas, bet “Baltic XL/Livonia” titula atgūšanu ir jāatliek uz nākamo gadu.

 

 

    

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi