Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zorikam karjeras rekords, VEF Rīga izcīna devīto uzvaru pēc kārtas apvienotajā čempionātā

VEF Rīga basketbolisti ceturtdien izcīnīja devīto uzvaru pēc kārtas Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā, ar rezultātu 82:70 (17:20, 17:15, 27:15, 21:20) pārspējot Latvijas Universitātes (LU) komandu.

Mačs aizritēja abu vienību mājas zālē "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā, bet mājinieces statuss šoreiz bija "VEF Rīga" komandai.

Uzvarētājiem Kristers Zoriks guva 28 punktus un par vienu punktu laboja otrdien uzstādīto karjeras rekordu. Latviešu saspēles vadītājs realizēja sešus jeb pusi no saviem 12 izpildītajiem tālmetieniem.

Vēl "VEF Rīga" rindās 15 punktus guva, astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja un divus metienus bloķēja Naisers Brukss, tāpat 15 punkti bija Glenam Kouzijam, bet deviņi punkti, desmit bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles bija Artim Atem.

LU komandai 18 punktus guva Ričards Vitoļskis, bet 13 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Edvardam Mežulim. Viesiem gan nevarēja palīdzēt komandas līderis Dāvids Vīksne.

"VEF Rīga" ar 12 uzvarām 15 aizvadītās spēlēs turnīra tabulā atrodas otrajā vietā, atpaliekot tikai no līderes Slobožanskas "Prometey", kamēr LU ar pieciem panākumiem un desmit neveiksmēm ierindojas 12.pozīcijā.

"Vefieši" ir uzvarējuši deviņās spēlēs pēc kārtas un pēdējo neveiksmi piedzīvoja oktobra beigās, kad ar 66:78 atzina Tallinas "Kalev"/"Cramo" pārākumu. Turpretī studenti pēdējos astoņos mačos guvuši panākumu tikai vienu reizi, ar 91:88 pārspējot "Liepājas" basketbolistus.

Abām vienībām šī bija pirmā tikšanās reize šosezon.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi