Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Žagars: Atdevām visus spēkus

Latvijas vīriešu basketbola izlases aizsargs Artūrs Žagars pēc zaudējuma Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā Vācijai atzina, ka valstsvienības spēlētāji atdevuši visus spēkus, tomēr uzvarai nedaudz pietrūcis.

Jau ziņots, ka Latvija piekāpās ar 79:81 (16:13, 18:23, 25:26, 20:19), bet Žagars bija izlases rezultatīvākais spēlētājs ar 24 punktiem.

"Atdevām visu. Bijām viena metiena attālumā līdz vēl lielākai vēsturei," pēc spēles TV3 sacīja Žagars. "Gribās cerēt, ka mēs savu valsti padarījām lepnu. Uztaisījām labu skrējienu un parādījām mūsu valsts nosaukumu pasaulei."

Žagars arī neslēpa, ka jūtas nedaudz apbēdināts, jo izdevās izkļūt no "nāves grupas", tostarp uzvarot Spāniju un Brazīliju, tomēr Vācijas izlase bijusi spēcīgākā komanda, ar kuru spēlēts čempionātā.

Arī Rolands Šmits, kurš šajā mačā izcēlās ar 14 punktiem un astoņām izcīnītām bumbām zem groziem, norādīja, ka visi Latvijas basketbolisti maksimāli atdevuši visus spēkus, cīnījušies līdz galam, taču tāds esot sports un kādreiz nākas piedzīvot sāpīgus zaudējumus.

Latvijai ceturtdien pusfinālā par 5.-8.vietu būs jātiekas ar Itāliju.

Latvijas basketbolisti savu debijas finālturnīru sāka ar 109:70 uzvaru pār Libānu un 88:86 panākumu pār Franciju, pēdējā grupas spēlē ar 75:101 atzīstot Kanādas pārākumu. Otrā posma spēlēs Latvija ar 74:69 uzvarēja Spāniju un ar 104:84 - Brazīliju.

Otrajā mačā gūtā savainojuma dēļ finālturnīrs ir beidzies Latvijas izlases kapteinim Dairim Bertānam, izlases rīcībā paliekot 11 basketbolistiem.

Eiropas čempionāta bronzas medaļniece Vācija līdz cīņai ar Latviju ar 81:63 bija pieveikusi Japānu, ar 85:82 - Austrāliju, ar 101:75 - Somiju, ar 100:73 - Gruziju un ar 100:71 - Slovēniju.

Latvijas un Vācijas izlases pēc Latvijas neatkarības atgūšanas bija tikušās 11 reizes, deviņās uzvaru svinot vāciešiem. Pēdējā cīņā Hamburgā pārbaudes turnīra laikā Vācija 2015.gadā uzvarēja ar 85:80.

Par pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu plkst.15.30 cīnīsies Slovēnija un Kanāda, maču tiešraidē translējot "Go3 Sport 1" kanālam.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi