Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

WNBA jaunās sezonas sākums paredzēts 14.maijā; Laksa debiju varētu piedzīvot dienu vēlāk

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) jaunā sezona sāksies 14.maijā, bet Kitija Laksa Sietlas Storm vienībā varētu debitēt dienu vēlāk, liecina līgas publicētais spēļu kalendārs.

25. WNBA sezona sāksies 14.maijā, piektdien, bet šīs nedēļas nogalē laukumā dosies visas 12 līgas komandas. 

Laksas pārstāvētā "Storm" vienība jaunās sezonas otrajā dienā pirmo maču aizvadīs ar Lasvegasas "Aces". Abi klubi aizvadītajā sezonā tikās WNBA finālā, kur pārāka bija Sietlas vienība.

14.maijā WNBA 25.sezonu atklās Indianas "Fever" un Ņujorkas "Liberty" komandu duelis, bet kopumā piektdien ieplānotas četras spēles.

Covid-19 pandēmijas un olimpisko spēļu pārtraukuma dēļ komandas šosezon aizvadīs 32, nevis 36 spēles, kā tas bijis iepriekšējās sezonās. Katrs klubs mājās un viesos aizvadīs pa 16 mačiem. Viena komanda ar citiem desmit klubiem sezonas laikā aizvadīs trīs savstarpēju mačus, bet vēl divi dueļi tiks aizvadīti ar citas konferences vienību.

Plānots, ka regulārā sezona noslēgsies 19.septembrī, bet no 15.jūlija līdz 11.augustam plānots pārtraukums. 

Pagaidām nav zināms, vai līdzjutēji spēles varēs vērot klātienē, bet līga informē, ka tas būt atkarīgs no katra kluba un tā pārstāvētā štata noteiktajiem ierobežojumiem. WNBA spēļu grafikā arī rēķinās ar pārceltām spēlēm, tāpēc kalendārs veidots tā, lai varētu pielāgoties mainīgiem apstākļiem.

Pirms nepilnām desmit dienām Laksa sarunā ar aģentūru LETA atklāja, ka jau kārto nepieciešamās formalitātes, lai dotos uz ASV, jo "Storm" treniņnometne plānota 25.aprīlī. Basketbolistei Sietlā jāierodas nedēļu pirms treniņnometnes sākuma.

Ceturtdien gaidāms WNBA drafts.

Laksu pagājušajā gadā WNBA draftā ar 11.numuru izraudzījās titulētā Sietlas "Storm" komanda. Līgums paredz, ka viņa komandai pievienosies šī gada pavasarī.

Laksa pagājušā gada augustā parakstīja jaunu līgumu ar "TTT Rīga" komandu, kuras sastāvā šosezon spēlēja "Douglas" Baltijas basketbola līgā, FIBA Eirolīgā un Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

Basketboliste šosezon sešās Eirolīgas spēles laukumā vidēji pavadīja 30,3 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 12,8 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas, kā arī reizi rezultatīvi piespēlēja. EWBL turnīrā viņa piecos mačos vidēji guva 15,4 punktus, izcīnīja 2,8 bumbas zem groziem un 1,2 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tikmēr četros Baltijas līgas mačos viņai caurmērā izdevās izcelties ar 14,8 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

Turcijas čempionātā basketboliste laukumā devās astoņās spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 26 minūtes un 31 sekundi, to laikā caurmērā gūstot 12,88 punktus un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas.

Kajseri "Bellona" vienība regulāro čempionātu noslēdza desmitajā vietā un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Laksa "TTT Rīga" rindās debitēja 2012.gada 13.oktobrī, Latvijas-Igaunijas līgas mājas spēlē. Uzbrucēja trīs sezonās 38 no 78 spēlēm sāka starta pieciniekā, guva 728 punktus, izcīnīja 183 atlēkušās bumbas un veica 54 rezultatīvas piespēles. Trenera Aigara Neripa vadībā kļuva par divkārtēju Latvijas čempioni un divkārtēju Latvijas-Igaunijas līgas uzvarētāju.

2019.gada 7.decembrī viņa atgriezās laukumā "TTT Rīga" kreklā, mājas spēlē pret "Tartu Universitāti" atzīmējoties ar 23 punktiem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Uzbrucēja septiņās Eirolīgas spēlēs vidēji 20,6 minūtēs guva 8,0 punktus un izcīnīja 2,6 bumbas zem groziem. Latvijas-Igaunijas-Lietuvas līgā viņai septiņās spēlēs vidēji 18,0 punkti un 3,7 atlēkušās bumbas.

Rīgas Franču liceja audzēkne 2015.-2019.gadā studēja Dienvidfloridas Universitātē Tampā, ASV, iegūstot bakalaura grādu psiholoģijā. Laksa trīs gadus pēc kārtas sasniedza "American Athletic Conference" līgas finālu un palīdzēja "Bulls" komandai trīsreiz kvalificēties NCAA čempionātam.

Laksa studentes karjeras laikā 86 no 99 spēlēm sāka "USF Bulls" starta pieciniekā. Viņa guva 1764 punktus, izcīnīja 312 bumbas un izdarīja 97 piespēles. Laksa 2018.gada sezonā sasniedza divus NCAA pirmās divīzijas rekordus - iemeta 11 trīspunktu metienus vienā spēlē pēc kārtas un realizēja brīvmetienus ar 96,5% precizitāti (111/115).

Latvijas valstsvienībā debitēja 2013.gada 11.maijā Alītā. Mēnesi vēlāk viņa kļuva par 2013.gada Eiropas čempionāta jaunāko spēlētāju, kura izgājusi laukumā. Izlasi pārstāvējusi trīs Eiropas finālturnīros (2013., 2015., 2017.) un Pasaules kausā (2018.).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi