Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Valeiko: krieviem nedrīkst ļaut darīt to, ko viņi prot

Latvijas basketbola valstsvienības treneris Edmunds Valeiko ceturtdienas vakarā atgriezās Ankarā no Atēnām, kur klātienē noskatījās Akropoles turnīra pēdējās spēles. Īpaša uzmanība, protams, tika pievērsta latviešu pirmajai pretiniecei Eiropas čempionātā Krievijas izlasei, kas Atēnās piedzīvoja trīs zaudējumus.

"Grieķi un serbi neļāva krieviem darīt to, ko viņi prot vislabāk. Ar ļoti agresīvu aizsardzību tika veikts spiediens pret krievu ārējās līnijas spēlētājiem, un Krievijas komandai uzbrukums pajuka. Tā serbi, piemēram, sakrāja pat 28 punktu pārsvaru. Taču tiklīdz spiediens mazliet atslāba, krievi īsā brīdī atspēlējās līdz mīnus 12. Uzbrucēji ir atlētiski un ātri. Nedrīkst ļaut ieskrieties - tad apturēt viņus ir ļoti grūti," Valeiko raksturoja sāncenšu spēles stilu.

Uz jautājumu, vai Latvijas basketbolistiem ir pa spēkam paveikt to pašu, ko izdarīja serbi un grieķi, Valeiko atbildēja apstiprinoši. Tiesa, ar iebildi: ja nospēlēsim savā labākajā līmenī. Spēle ar Maķedoniju šai ziņā optimismu nevairoja, taču līdz oficiālajiem mačiem vēl iespējams situāciju uzlabot.

Kopumā Akropoles turnīrā spēļu līmenis bijis augstāks, nekā Efes Pilsen Pasaules kausā Ankarā. "Ļoti patika Serbijas komanda. Disciplinēta, labi organizēta spēle un lieliski izpildītāji," teica E.Valeiko. Pirmo vietu turnīrā gan izcīnīja Grieķijas izlase, kas ar 66:65 pārspēja Serbiju un ar 76:74 - Lietuvu. Tiesa, jāņem vērā, ka Arēnās grieķi baudījuši mājinieku priekšrocības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi