Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Uz Rīgu pošas ar NBA centriem un naturalizētiem amerikāņiem

Neizšķirti ļauj līksmot rumāņiem un angļiem, sūta mājās Ukrainu un Serbiju.

Spēcīgi papildinājumi groza apakšā tiešo konkurentu sastāvā un potenciālo zvaigžņu nespēlēšana nomināli vājākajām pretiniecēm raksturo Rīgas kvalifikācijas turnīra pārējo dalībnieku gatavošanos nākamnedēļ paredzētajai cīņai par olimpisko ceļazīmi. 

Latvijas izlases pirmajai pretiniecei Gruzijai būs jāiztiek bez diviem veterāniem – Giorgijiem: februārī karjeru valstsvienībā noslēgušā saspēles vadītāja Cincadzes un sezonas beigās ribu salauzušā uzbrucēja Šermadini. Aizsardzībā veikta naturalizēto amerikāņu rokāde, Tadusa Makfadena lomu pārņemot Telavivas Maccabi spēlētājam Džo Tomasonam. Līderim Tornikem Šengelijam zem groza liels atspaids būs NBA pieredzējušie Goga Bitadze un Sandro Mamukelašvili. Pirmajā pārbaudes spēlē gan ar 68:79 zaudēts Itālijai. Uz ražīgu NBA zvaigznes (Nikola Vučevičs) un amerikāņa (Kendiks Perijs) sadarbību cer arī Melnkalne, bet Brazīlijas komandā ir bažas par saspēles vadītāja pozīciju. Lai gan izcilā formā ir veterāns Marselinju un pēc Pasaules kausā gūtā savainojuma atguvies Rauls Netu, nav skaidrības par pagājušā rudens atklājuma Jagu Santuša pagūšanu atlabt pēc traumas. Brazīlieši gatavošanos sāka ar 91:75 uzvaru Polijā.

Filipīnu komandas sapni par atgriešanos olimpiskajā turnīrā pēc 50 gadu pārtraukuma sarežģījusi naturalizētā amerikāņa Džordana Klārksona palikšana ārpus sastāva, turklāt tā bijusi trenera, ne NBA kluba Jūtas Jazz zvaigznes izvēle. Tims Kouns izvēlējies uzticēties sastāvam, kas komandu februārī pārstāvēja Āzijas kausa kvalifikācijā. Tikmēr Kamerūnas komandai atteicis NBA pusfinālists Paskals Siakams, kuram šovasar jāparaksta jauns līgums. Āfrikas komanda turnīram gatavojas Rīgā, kur pārbaudes spēlē ar 78:74 pārspēja Ēģipti.5 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi