Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Uz Pasaules kausu brauks arī Lietuvas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Slovēnijas basketbolisti

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) potenciālajam drafta pirmajam numuram Viktoram Vembanjamā gūstot 19 punktus, Francijas izlase pirmdien nodrošināja vietu 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā, to sasniedzot vēl vairākām Eiropas un Āzijas izlasēm.

Pirms tam no Eiropas izlasēm pirmdien kvalifikācijas barjeru pārvarēja arī Itālija, Spānija, Slovēnija un Lietuva, bet no Āzijas izlasēm finālturnīrā iekļuva Ķīna.

Francijas basketbolisti otrā posma K apakšgrupā mājās ar 92:56 (17:13, 23:14, 19:17, 33:12) sagrāva Bosniju un Hercegovinu.

Vēl francūžiem 17 punktus guva Žuans Begarins, bet 11 punkti un piecas atlēkušās bumbas bija Damjēnam Inglisam. Bosniešiem 20 punktus guva Kenans Kamenjašs.

Lietuvieši kvalifikācijas otrā posma K apakšgrupā izbraukumā ar rezultātu 65:56 (19:15, 18:15, 12:14, 16:12) pārspēja Melnkalni.

Uzvarētājiem pa 13 punktiem guva Mindaugs Kuzminsks un Vaids Kariņausks, kurš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas. Mājiniekiem pa 11 punktiem guva Nikola Ivanovičs un Vladimirs Mihailovičs.

Lietuvieši piedalījušies piecos Pasaules kausa finālturnīros, 2010.gadā izcīnot bronzu.

Lietuvas izlasi vada Kazis Maksvītis, bet Pasaules kausa atlases spēļu logos galvenā trenera pienākumi uzticēti viņa asistentam Ķēstutim Kemzūram.

Slovēnijas basketbolisti J apakšgrupas mačā mājās ar rezultātu 81:75 (16:24, 25:10, 20:14, 20:27) pārspēja Vāciju.

Slovēņiem ar 22 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās naturalizētais amerikānis Džordans Morgans, bet 14 punkti un 12 rezultatīvas piespēles bija Žigam Samaram. Vācijai 21 punktu guva Dāvids Krāmers.

J apakšgrupā zināmas visas trīs izlases, kas spēlēs finālturnīrā - desmit mačos astoņas uzvaras izcīnījušās Somija un Vācija, kā arī septiņus panākumus guvusī Slovēnija. Četras uzvaras ir Zviedrijai, trīs Izraēlai un divas Igaunija.

Itālijas vīriešu basketbola izlase pirmdien nodrošināja sev un Spānijai ceļazīmes uz 2023.gada Pasaules kausa finālturnīru.

Eiropas kvalifikācijas zonas otrā posma L apakšgrupas spēlē Itālija viesos ar rezultātu 85:84 (24:19, 19:21, 17:18, 25:26) guva virsroku pār Gruziju.

Ar 15 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm itāļiem izcēlās Marko Spisu, 15 punktus guva arī Amedeo Tesitori, bet pa 11 punktiem bija Mikēlem Vitāli un Paulam Bilijam. Gruzijas izlasē Tornike Šengelija guva 15 punktus, izcīnīja četras bumbas zem groziem un atdeva sešas rezultatīvas piespēles.

Divreiz ceturto vietu izcīnījusī Itālija Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs desmito reizi vēsturē.

Jau ziņots, ka pirms tam Ukraina Rīgā ar rezultātu 79:72 (14:18, 21:15, 16:20, 28:19) pārspēja Islandi un saglabāja cerības izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

Vēl šajā grupā Spānija pirmdien tiksies ar Nīderlandi, taču pēc Gruzijas un Islandes zaudējumiem kļuva zināms, ka uz finālturnīru brauks arī spāņi. 2006. un 2019.gada čempione Spānija finālturnīrā spēlēs 13.reizi.

Ķīnas basketbolisti finālturnīram kvalificējās pēc tam, kad Āzijas zonas F grupas mačā viesos ar rezultātu 80:67 (18:12, 16:20, 19:14, 11:18, 16:3) papildlaikā uzvarēja Bahreinu. Ķīniešiem ar 27 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Vans Dželiņs.

Āzijas zonas F apakšgrupā desmit mačos deviņas uzvaras izcīnījusi Austrālija, tālāk seko Ķīna ar astoņiem panākumiem, sešreiz uzvarējusi Irāna, pa pieciem panākumiem ir Japānai un Kazahstānai, bet divās cīņās uzvarējusi Bahreina. 

Pēdējais izlašu logs paredzēts 2023.gada februārī.

Finālturnīrs no 2023.gada 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Filipīnās, Japānā un Indonēzijā. Vietas finālturnīrā nodrošinātas divām no trim mājiniecēm Japānai un Filipīnām, vēl no Āzijas zonas ceļazīmes ir Jaunzēlandei, Libānai, Austrālijai un Ķīnai, Āfrikas zonā kvalificējusies Kotdivuāra, Amerikas zonā - Kanāda, bet Eiropas zonā - Somija, Vācija, Latvija, Itālija, Spānija, Slovēnija, Lietuva un Francija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi