Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Strēlnieks: Uz Eiropas čempionātu esam atbraukuši tomēr kaut ko uzvarēt

Latvijas izlase divās cīņās Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrā ir piedzīvojusi divus zaudējumus, taču komanda ir apņēmusies no Lietuvas aizvest arī kādu uzvaru, un valstsvienības līdz šim parādītā spēle aizsargam Jānim Strēlniekam vairojusi pārliecību par iespēju gūt panākumus.

Lai gan pret favorītēm Franciju un Serbiju Latvijas izlase pēc ilgstošas sīkstas spēkošanās tomēr piedzīvoja zaudējumus, Strēlnieks neuzskata, ka tas varētu iedragāt komandas ticību sev. Latvijas izlase uzvaru mēģinās izcīnīt nākamajā spēlē piektdien pret Itāliju.

"Esam atbraukuši, lai kaut ko arī uzvarētu, un aizvadītās spēles parādīja, ka varam to izdarīt. Ceru, ka visi turēsimies kopā, šovakar visi izrunāsim savas kļūdas arī bez treneriem," žurnālistiem teica Strēlnieks. "Gatavosimies rītdienas [piektdienas] spēlei un mēģināsim izdarīt kaut ko labu," viņš solīja.

Serbi Latvijas basketbolistiem pierādīja, ka ir augstākas klases spēlētāji, taču intrigu spēlē izdevās uzturēt gandrīz līdz cīņas beigām, sprieda ceturtdien 22.gadskārtu sasniegušais Strēlnieks. "Mēs parādījām, ka arī pret tādiem mākam spēlēt. Beigās pārsvars sanāca nedaudz par lielu, tomēr darījām visu, lai spēle būtu interesanta," viņš pastāstīja.

Serbi gan bijuši daudz neparocīgi pretinieki par Franciju, kam tika zaudēts turnīra pirmajā dienā. Toties iespēju vienu dienu spēlēt pret Toniju Pārkeru, nākamo - pret Milanu Teodosiču Strēlnieks uzskata par lielisku un neatsveramu pieredzi. "Man tā ir iespēja daudz ko mācīties, tas noteikti palīdzēs turpmāk," viņš sacīja.

Strēlnieks atgādināja, ka arī Itālijai ir pāris labu spēlētāju no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un Eirolīgas, taču viņus Latvijas izlase jau vienreiz uzvarējusi, gūstot panākumu EČ kvalifikācijā 2010.gada augustā, kad Rīgā mājinieki bija pārāki ar 69:68. Strēlnieks šajā spēlē "Arēnā Rīga" bija viens no rezultatīvākajiem, gūstot 11 punktu.

"Svarīgi būs, kā nospēlēsim aizsardzībā, bet uzbrukumā lielu problēmu nav,'' gaidāmo cīņu pret Itāliju izvērtēja Strēlnieks. "Galvenais būs visus spēkus veltīt aizsardzībai, palīdzēt vienam otram, un tad jau viss būs kārtībā," viņš uzsvēra.

Svinību gan jubilāram nebūs, jo nekas vairāk par kūkas ēšanu ceturtdien Latvijas izlasē nav plānots.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas izlase Šauļos ar 78:89 piekāpās Francijai, bet dienu vēlāk ar 77:92 piekāpās Serbijai. Pēc piektdien paredzētās spēles pret Itāliju Latvijas basketbolistiem grupas turnīrā atliks cīņas svētdien pret Izraēlu un pirmdien pret Vāciju. Grupas trīs spēcīgākās komandas iekļūs nākamajā grupu kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi