Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Strēlniekam 20 punkti zaudētā FIBA Čempionu līgas mačā; Strautiņš atgriežas laukumā

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien guva 20 punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas trešajā mačā, taču ar to nebija gana, lai viņa pārstāvētā Atēnu AEK komanda svinētu uzvaru, kamēr citā spēlē pirmo reizi sezonā laukumā devās Artūrs Strautiņš.

Grieķijas vienība savā laukumā ar rezultātu 66:73 (16:12, 20:11, 10:29, 20:21) piekāpās Vācijas komandai Bonnas "Telekom".

Strēlnieks laukumā pavadīja 26 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā grozā raidīja trīs no četriem divpunktu metieniem, četrus no septiņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Latvieša rēķinā bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes, piecas kļūdas, pozitīvs +/- rādītājs (+1) un 13 efektivitātes koeficienta punkti.

Latvietis bija rezultatīvākais AEK rindās, bet pretiniekiem ar 26 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Tīdžejs Šortss, kurš savu profesionālo karjeru Eiropā sāka "Ventspils" sastāvā.

Tikmēr Strautiņa pārstāvētā Itālijas vienība Redžo Emīlijas "UnaHotels" izbraukumā ar rezultātu 76:83 (24:16, 18:20, 11:17, 23:20) atzina Turcijas komandas Karšijakas "Pinar" pārākumu. 

Strautiņš jūnijā pirms izlases spēlēm Pasaules kausa kvalifikācijā iedzīvojās savainojumā un tikai otrdien aizvadīja jaunās sezonas pirmo spēli. Jūrmalnieks laukumā pavadītajās četrās minūtēs un sešās sekundēs guva trīs punktus, realizējot savu vienīgo tālmetienu. Viņš arī izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-11) un tika pie diviem efektivitātes koeficienta punktiem.

Par mača galveno zvaigzni kļuva Ēriks Makolums, kurš uzvarētāju rindās guva 33 punktus.

B apakšgrupā pēc trīs spēlēm pa divām uzvarām ir Vācijas un Turcijas komandām, bet pa panākumam guvušas abas latviešu pārstāvētās vienības.

Vēl otrdien Mārcis Šteinbergs guva četrus punktus, kamēr Spānijas vienība Manrezas "Baxi" pretinieku laukumā ar 97:78 (32:26, 26:23, 18:16, 21:13) uzvarēja Lisabonas "Benfica".

Šteinbergs 14 minūšu un 23 sekunžu laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpīja savu vienīgo "trejaci". Viņa kontā bija arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, viena pārtverta bumba, pozitīvs +/- rādītājs (+5) un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem 22 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Branku Badio.

Jau ziņots, ka pirms tam šajā apakšgrupā Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" otrdien svinēja pirmo uzvaru starptautiskajā sezonā, savā laukumā ar rezultātu 71:51 (14:11, 24:17, 21:13, 12:10) pārspējot Francijas komandu Limožas CSP.

F apakšgrupā trīs uzvaras trīs spēlēs ir Manrezas komandai, divi panākumi Lisabonas klubam, viena uzvara Rīgas basketbolistiem, bet trīs zaudējumi - Limožas vienībai.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi