Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Šteinbergai 13 punkti FIBA Eirolīgas mačā un uzvara pār Laksu

Latvijas basketboliste Anete Šteinberga trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē izcēlās ar 13 punktiem un palīdzēja Buržas Tango pārspēt Kitijas Laksas Boloņas Virtus Segafredo, kamēr citā mačā pie uzvaras tika Aleksas Gulbes pārstāvētā Salamankas Perfumerias Avenida.

Buržas vienība izbraukuma spēlē ar rezultātu 64:61 (20:11, 16:29, 13:11, 15:10) pārspēja "Virtus Segafredo".

Abas Latvijas basketbolistes bija laukumā pēdējā minūtē, un, pateicoties precīzam Šteinbergas metieniem, 42 sekundes līdz pamatlaika beigām "Tango" izvirzījās vadībā ar 63:61. Turpinājumā laukuma saimnieces vairs punktus neguva, bet Polina Astjē realizēja vienu no diviem soda metieniem, panākot trīs punktu pārsvaru.

Šteinberga laukumā bija 26 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā realizēja piecus no 11 divu punktu metieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, tika pie vienas piezīmes un vienas pārtvertas bumbas un noslēdza maču ar +/- rādītāju +4 un efektivitātes koeficientu 12.

Tikmēr pretinieču rindās Laksa spēlēja 31 minūti un 39 sekundes un, realizējot vienu no pieciem divu punktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem, guva piecus punktus. Viņas kontā arī trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas piezīmes, viena kļūda, tiekot pie +/- rādītāja -10 un efektivitātes koeficienta divi.

Savukārt B grupas spēlē Gulbes Salamankas "Perfumerias Avenida" mājās ar rezultātu 81:57 (25:19, 12:19, 23:11, 21:8) guva panākumu pār Mondemarsānas "Basket Landes".

Gulbe laukumā bija 18 minūtes un četras sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem tālmetieniem un guva trīs punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, tika pie divām rezultatīvām piespēlēm, vienu reizi pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, sakrāja +/- rādītāju +14 un efektivitātes koeficientu divi.

Jau ziņots, ka Dignas Strautmanes pārstāvētā Pirejas "Olympiakos", kuru vada Mārtiņš Zībarts savā laukumā ar rezultātu 70:83 (22:14, 13:23, 13:27, 22:19) piekāpās Polkovices CCC.

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Šosezon FIBA Eirolīgā nestartē Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas pagājušajā sezonā iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur ceturtdaļfināla sērijā piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pērn par čempionēm kļuva Ungārijas vienība "Sopron", kas finālā pārspēja "Fenerbahce".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi