Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Spānijas basketbolisti nosargā Eiropas čempionu titulu

Spānijas valstsvienības basketbolisti attaisnojuši galveno favorītu statusu un otro reizi pēc kārtas izcīnījuši Eiropas čempionāta zelta medaļas. Svētdien Kauņā finālā viņi ar 98:85 (50:41) pārspēja Francijas izlasi, kas pirmo reizi spēlēja Eiropas čempionātu finālos.Pirmajās minūtēs fināliem netipiski rezultatīvā spēlē pārmaiņus vadībā izvirzījās abas komandas, bet pirmās ceturtdaļas otrajā pusē iniciatīvu pārtvēra spāņi un pēc Huana Karlosa Navarro precīzā trīspunktnieka panāca 22:14 savā labā.

Francijas basketbolisti nevilcinājās atbildēt - Tonija Pārkera tālmetiens starpību samazināja līdz trim punktiem (29:26). Taču tūlīt pēc tam Navarro, Kalderona un Pau Gasola precīzie raidījumi plus vairāki Ibakas bloķētie metieni ļāva Spānijas izlasei pirmo reizi pārsniegt desmit punktu starpību - 38:26.Pirmā puslaika beigās pēc īsa veiksmes brīža (7:0) Francijas izlase pievilka līdz mīnus pieci, tomēr līdz pārtraukumam pretinieki atjaunoja deviņu punktu pārsvaru.Trešajā ceturtdaļā francūžiem izdevās pietuvoties līdz sešu punktu starpībai (60:54), taču spāņi atkal šķietami viegli atjaunoja iepriekšējo pārsvaru un periodu pabeidza 75:62.Pēc vairākām spožām epizodēm aizsardzībā un precīziem ātrajiem uzbrukumiem ceturtās ceturtdaļas sākumā spēles liktenis tika praktiski izšķirts. Tonija Pārkera individuālie centieni otrajā puslaikā nebija īpaši sekmīgi, bet īstu palīgu uzbrukumā viņam nebija.

Uzvarētāju labā Navarro guva 27 punktus, Pau Gasols savāca 17 punktus, 10 atl.bumbas un četras rezultatīvas piespēles, Rudijam Fernandesam 14 punktu. Francijas izlases rindās Pārkers atzīmējās ar 26 punktiem 5 atl.bumbām un 5 rezultatīvām piespēlēm.

Spānijas basketbola valstsvienība izcīnījusi medaļas sešos no pēdējiem septiņiem Eiropas čempionātiem. Vienīgo zaudējumu Lietuvā viņi cieta otrās kārtas spēlē pret Turciju (57:65). Savukārt Francijas basketbolisti pēdējo reizi uz goda pjedestāla bija stāvējuši 2005.gadā, kad izcīnīja bronzas medaļas. Sudrabu viņi izcīnīja tālajā 1949.gadā.

Par Eiropas čempionāta bronzas medaļniekiem kļuva Krievijas izlases basketbolisti, kuri svētdien spēlē par trešo vietu saspringtā cīņā ar 72:68 (36:30) uzvarēja Maķedonijas valstsvienību.

Kā zināms, abi finālisti bija arī nodrošinājuši ceļazīmes uz Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 3.-6.vietu ieguvēji - tiesības nākamgad piedalīties olimpiskās kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi