Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Šovakar Latvijas un Lietuvas basketbolistu divcīņas atbildes spēle

Centīsimies izlabot kļūdas un nospēlēt labāk — Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ķēstutis Kemzūra pirms atkārtotā pārbaudes mača ar Lietuvas komandu mudināja vērību pievērst komandas snieguma kvalitātes dinamikai. Uzvara nebūšot pašmērķis, taču no cīņas par to Latvijas komanda negrasās atteikties. Spēle Arēnā Rīga sāksies plkst.19.45.

Bez gandarījuma par latviešu cienīgo sniegumu uz Lietuvas komandas fona (pagarinājumā 75:77) un sajūtas, ka asais cīniņš pretinieku skaļo atbalstītāju ielenkumā gājis labumā mūsu valstsvienības raksturam, Kauņas mačs radīja arī pamatīgas bažas par robiem sastāvā. Ceturtdien mediķi nekonstatēja saišu plīsumus ne Sanda Valtera plecam, ne Ernesta Kalves plaukstai. Abi gan nepiedalīsies otrajā mačā ar Lietuvu, turklāt Valters nākamnedēļ nedosies līdzi komandai uz turnīru Grieķijā (nākampiektdien paredzēta atkārtota izmeklēšana). Toties laukumā atkal gatavs iziet slimības dēļ Kauņā nespēlējušais Artūrs Štālbergs.

Kauņā abi cietušie nospēlēja tikai dažas minūtes, un turpinājumā komandai ļoti pietrūka Sanda precīzo trīspunktnieku. Nokaitētajā gaisotnē nespēja trāpīt ne šovasar pirmo maču aizvadošais Kristaps Janičenoks (0/4), ne Zviedrijas maču drošā roka Uvis Helmanis (0/3), ne Jānis Blūms (1/4). Bet, lai kā priecātos par mūsu centra spēlētāju potenciālu, Latvijas komanda bez kvalitatīviem trīspunktniekiem nav Latvijas komanda.

Potenciālu abos laukuma galos ierobežoja arī Kaspara Bērziņa muguras likstas, kuru dēļ lielāka slodze iznāca Kasparam Kambalam un Andrim Biedriņam. Pirmais laukumā izskatījās efektīvāks un efektīgāks, taču abu kopdarbība jau šķita labāka nekā pirmajos mačos.

"Zaudējām cīņā par atlēcošajām bumbām un ļāvām pretinieku garajiem spēlētājiem gūt vieglus punktus ātrajos uzbrukumos," Ķ.Kemzūra tūlīt pēc mača akcentēja uzmanību uz galvenajiem mīnusiem. Abus vieno tas, ka pie vainas ir ne tikai spēlētāju individuālā meistarība, bet arī defekti cīnītāju raksturos un koncentrēšanās pakāpē. Cīņā ar šo ligu profesionālos zobus jau izlauzis ne viens vien latviešu treneris. Lūkosim, vai kaimiņu speciālistam veiksies labāk.

Par trešo problēmu Kauņā kļuva uzbrukumu organizācija spēles sākumā, kad, nokļuvuši lietuviešu spīlēs, mūsējie apjuka. Pēcāk gan visi trīs saspēles kārtotāji — Kristaps Valters, Jānis Blūms un arī Armands Šķēle — ar pienākumiem tika galā labāk. Tomēr par optimālo virknējumu un taktiskajiem risinājumiem katrā spēles situācijā vēl jātiek skaidrībā. Tam jau pārbaudes mači domāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

uzziņai


LATVIJA pret LIETUVU

Kad: plkst. 19.45
(ieeja no plkst. 18.45)
Kur: Arēnā Rīga
Biļešu cenas: 3.50 līdz 10 LVL
Kur pirkt: www.bilesuserviss.lv

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi