Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Šneps nešaubās par basketbolistiem piepriestā soda pamatotību

Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps nešaubās, ka ceturtdien LBS valdes sēdē vairākiem vīriešu valstsvienības spēlētājiem piespriestie sodi ir pilnīgi pamatoti un atbilstoši katra vainas pakāpei.

LBS valde balsojumā par sodu pieciem valstsvienības basketbolistiem bija pilnīgi vienisprātis, aģentūrai BNS teica Šneps. Lai arī lēmums nav bijis viegls, informācijas bāze tā pieņemšanai pirmo reizi bija absolūti pilnīga, ko nodrošināja gan izlases darbā iesaistītie cilvēki, gan fakti, ko LBS par spēlētāju uzvedības modeli ieguva no publikācijām masu medijos, uzsvēra Šneps.

"Tas bija vērtību balsojums," LBS valdē pieņemto lēmumu skaidroja Šneps, atzīstot, ka jautājums bijis arī par basketbola kā sporta veida reputāciju. Viņš atturējās detalizēti skaidrot spēlētāju pārkāpumus, taču norādīja, ka sodīto basketbolistu uzvedība nav bijusi savienojama ar valstsvienības dalībnieka statusu. Šneps vēlreiz uzsvēra, ka nacionālās izlases spēlētāji ir paraugs tūkstošiem bērnu un jauniešu, tādēļ valstsvienības basketbolistiem būtu jāapzinās sava atbildība.

Ja nosacīti sodītie spēlētāji apzināsies savu vainu, un ar savu turpmāko attieksmi parādīs, ka ir cienīgi spēlēt valstsvienībā, viņiem tas netiks liegts, savukārt diskvalifikāciju uz vairākiem gadiem saņēmušajiem basketbolistiem nav pamata sagaidīt, ka viņus kāds aicinās atgriezties izlasē pirms noteiktā soda beigām, uzsvēra Šneps.

Viņš paskaidroja, ka spēlētāju senākās gaitas ārpus basketbola laukumiem nav palikušas nepamanītas, taču izšķirošs faktors soda spriešanā bija laika posms, kad nacionālā izlase gatavojās dalībai 2009. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Attieksme pret treniņu procesu, komandas biedriem un līdzjutēju uzticību bijis izšķirošs faktors, izvērtējot spēlētāju atbildību par viņu veikumu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Jau ziņots, ka LBS uz trijiem gadiem diskvalificēja Kristapu Valteru, ar divu gadu diskvalifikāciju sodīja Armandu Šķēli, bet nosacītu diskvalifikāciju uz vienu gadu piemēroja Andrim Biedriņam, Kasparam Kambalam un Kasparam Bērziņam. Diskvalifikācija attiecas uz basketbolistu spēlēšanu nacionālajā izlasē.

Par sodu atsevišķiem basketbolistiem LBS lēma, izvērtējot izlases treneru un personāla iesniegtās atskaites, kā arī masu medijos izskanējušo informāciju par spēlētāju neatbilstošo uzvedību ārpus basketbola laukuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi