Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šmits kopā ar Barcelona komandu zaudē ULEB Eirolīgas finālā

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Barcelona svētdien Ķelnē cieta zaudējumu ULEB Eirolīgas finālā.

Barselonas klubs ar rezultātu 81:86 (22:15, 14:24, 22:26, 23:21) zaudēja Turcijas vienībai Stambulas "Anadolu Efes", kas izcīnīja savu pirmo titulu.

Šmits finālspēlē laukumā pavadīja deviņas minūtes un 27 sekundes, kuru laikā nerealizēja vienu tālmetienu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, trīsreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja negatīvu efektivitātes koeficientu -3.

Šmitam neizdevās kļūt par pirmo Latvijas basketbolistu - Eirolīgas čempionu.

"Barcelona" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Korijs Higinss, 18 punktus guva Kails Kurics, 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Brendonam Deivisam, bet 11 punkti un deviņas bumbas zem groziem - Nikolam Mirotičam. Pau Gasols samierinājās ar vienu punktu, bet pusfinālā traumu guvušais Niks Kalatess bija bešā, turklāt piespēlēja tikai vienā rezultatīvā uzbrukumā.

Eirolīgas čempioniem ar 25 punktiem izcēlās šīs sezonas un finālturnīra vērtīgākais spēlētājs Vasilije Micičs, 21 punkts bija Šeinam Larkinam, bet 12 punkti bija Sertačam Šanli. Micičam un Larkinam bija attiecīgi astoņi un desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Stambulas komanda pēdējo reizi vadībā izvirzījās nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Larkins ar trīspunktu gājienu panāca 75:72. Deiviss divus punktus atguva, bet pēc Krisa Singltona un Miciča precīzajiem raidījumiem stambulieši ieguva jau piecu punktu pārsvaru.

Līdz deficītam, ko var sadzēst ar vienu metienu, "Barcelona" nonāca 12 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad Kurics realizēja visus trīs soda metienus (81:84). 7,3 sekundes pirms finālsvilpes uz soda metienu līnijas kāpā Micičs, kurš bija nekļūdīgs. Atbildes uzbrukumā Higinss nerealizēja tālmetienu, dodot iespēju pretinieku uzvaras svinībām.

Viens no mača tiesnešiem bija Oļegs Latiševs, kurš finālā strādāja ceturto turnīru pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Jānis Strēlnieks svētdien bronzas spēlē palika bez punktiem, kamēr viņa pārstāvētā Maskavas CSKA ar rezultātu 73:83 (23:20, 11:20, 23:20, 16:23) piekāpās Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Piektdien pusfinālā "Barcelona" ar 84:82 pārspēja Itālijas klubu Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Šmitam gūstot trīs punktus, bet Strēlnieks guva divus punktus, CSKA ar 86:89 piekāpjoties Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Pusfinālā CSKA nolika čempiones pilnvaras, un komandas 2019.gada pavasarī iegūtajam kausam tagad ir cits īpašnieks.

Barselonas klubs labāko četriniekā bijis 14 reizes, uzvarot divreiz - 2003. un 2010.gadā, un pēdējo reizi labāko četriniekā Barselonas klubs spēlēja 2014.gadā. Tikmēr Stambulas klubs labāko sabiedrībā iekļuvis ceturto reizi, otro reizi pēc kārtas spēlējot finālā. Pirms diviem gadiem ar 83:91 nācās piekāpties CSKA.

"Anadolu Efes" saglabājis 2018./2019.gada sezonas līderus Vasiliji Miciču un Šeinu Larkinu. Tikmēr "Barcelona" rindās rezultatīvākais ar 15,7 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām ir bijis Nikola Mirotičs.

Savukārt Šmits, kurš kļuvis par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš spēlējis ULEB Eirolīgas finālā, šosezon aizvadījis 40 spēles, "Barcelona" rindās vidēji gūstot 5,6 punktus.

Savstarpējās spēlēs šosezon abas reizes labāks bijis Stambulas klubs. Vispirms "Anadolu Efes" uzvarēja mājās ar 86:79, bet pēc tam arī viesos - 88:86.

Arī vienīgajā savstarpējā spēlē finālčetrinieka ietvaros 2000.gadā cīņā par trešo vietu Salonikos pārāka bija Stambulas komanda - 75:69.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi