Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Šmitam Eirolīgā atlēkušo bumbu rekords un astotā uzvara pēc kārtas

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva astoņus punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas ULEB Eirolīgas 16.kārtas spēlē, sekmējot Barcelona komandas uzvaru.

"Barcelona" viesos ar rezultātu 85:82 (26:26, 15:23, 27:15, 17:18) pārspēja Atēnu "Panathinaikos un Eirolīgā svinēja astoto uzvaru pēc kārtas.

Visus savus astoņus punktus Šmits guva trešajā ceturtdaļā, kad ar savu enerģisko spēli palīdzēja komandai atspēlēties un pārņemt vadības grožus. Deviņas atlēkušās bumbas valmierietim ir jauns personīgais rekords Eirolīgā.

Viņš šajā duelī laukumā pavadīja 22 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā grozā raidīja vienu no trīs divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Bez astoņām atlēkušajām bumbām latvietim bija arī viena rezultatīva piespēle, četras piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un desmit efektivitātes koeficienta punkti.

"Barcelona" rindās ar 20 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un astoņām izprovocētām piezīmēm atzīmējās Nikola Mirotičs, 18 punktus guva Nikolass Laprovitola, bet 12 punkti bija Brendonam Deivisam. Bez savainotajiem spēlētājiem viesiem nevarēja palīdzēt arī Naidžels Heiss, kuram tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi amerikāņu uzbrucējs savā 27 gadu dzimšanas dienā nevarēja doties laukumā.

Mājiniekiem 18 punkts guva Nemaņa Nedovičs, 16 punkti bija Jannim Papapetru, 13 punktus guva Hovards Santross, bet 11 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Georgam Papajannim.

Barselonas komanda ar 14 uzvarām 16 spēlēs ieņem pirmo vietu kopvērtējumā, bet Atēnu vienība ar četriem panākumiem ir 17., apsteidzot vien Kauņas "Žalgiris".

Tikmēr Artūrs Kurucs guva četrus punktus, kamēr Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 53:73 (14:19, 14:24, 15:12, 10:20) atzina Stambulas "Fenerbahce Beko" pārākumu.

"Baskonia" pamatsastāvs maču sāka nepārliecinoši, tādējādi rezervistiem bija iespēja tikt pie lielāka spēles laika. Kurucs laukumā pavadīja 19 minūtes un 55 sekundes, realizējot vienu no trīs tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmetot garām vienu divpunktu metienu. Viņš arī atdeva divas rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Viesiem 14 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Stīvens Enohs. Uzvarētājiem 17 punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un sešas pārtvertas bumbas bija Nando de Kolo, 15 punktus guva Akille Polonāra un 13 pievienoja Jans Veselijs.

"Baskonia" ar piecām uzvarām ieņem 16.vietu, bet "Fenerbahce" ar septiņiem panākumiem ir 11.pozīcijā.

Citā spēlē uzvaru svinēja Eirolīgas čempione Stambulas "Anadolu Efes", kas viesos ar 92:78 (20:27, 30:20, 20:16, 22:15) pieveica Telavivas "Maccabi Playtika".

Šeinam Larkinam uzvarētāju rindās bija 26 punkti, sešas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, bet Tibors Plaiss guva 15 punktus. Izraēlas klubā 23 punktus guva Ante Žižičs, 14 punkti bija Džeimsam Nanalijam, bet 12 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles - Kīnenam Evansam.

Vēl ceturtdien Madrides "Real" izbraukumā ar rezultātu 75:73 (18:19, 17:8, 20:21, 20:25) uzveica Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Madridiešiem 17 punktus guva Fabjēns Kozērs, 15 punkti bija Geršonam Jabuselem, bet 12 punktus iemeta Serhio Ļuļs. Milānas komandai 19 punktus sarūpēja Ševons Šīldss.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi