Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Šmitam četri punkti ULEB Eirolīgā Barcelona graujošā uzvarā pār Kauņas Žalgiris

Latviešu basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva četrus punktus Barcelona graujošā uzvarā ULEB Eirolīgas 25.kārtas spēlē savā laukumā pār Kauņas Žalgiris, Jānis Timma un Dairis Bertāns kopā guva trīs punktus, Maskavas apgabala Himki piedzīvojot zaudējumu mājās pret Vitorijas TD Systems Baskonia, kurai ar vienu punktu palīdzēja Artūrs Kurucs, kamēr Milānas AX Armani Exchange Olimpia vienības rindās 3000 gūto punktu robežu līgā pārvarēja Serhio Rodrigess.

"Barcelona" mājās pieveica "Žalgiris" ar 86:62 (24:24, 24:13, 23:10, 15:15).

Šmits laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 31 sekundē iemeta abus divpunktu metienus, bet grozam garām lidoja vienīgais trīspunktnieks. Viņa kontā arī divas atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni, trīs piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums pretiniekam, kā arī lietderības koeficients četri.

Mājinieku rindās pa 19 punktiem sakrāja Pjērs Oriola, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas, un Korijs Higinss, bet Lietuvas komandai, kuras labā punktus guva visi 11 spēlei pieteiktie basketbolisti, rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Naidžels Heiss.

Maskavas apgabala "Himki" piekāpās Vitorijas "TD Systems Baskonia" ar 67:89 (14:24, 23:23, 20:24, 10:18).

"Himki" komanda nespēja izkļūt no neveiksmju joslas un piedzīvoja 16.zaudējumu pēc kārtas.

Timma spēlēja 18 minūtes un 49 sekundes un realizēja vienu no trijiem "trejačiem", bet netrāpīja grozā visus piecus divpunktu metienus. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, reizi kļūdījās, trīsreiz pārkāpa noteikumus, vienreiz izprovocēja noteikumu pārkāpumu pretiniekam un maču noslēdza ar negatīvu efektivitāti (-5).

Tikmēr Bertāns deviņās minūtēs un 42 sekundēs punktus neguva, nerealizējot vienu trīspunktnieku un divus divpunktu metienus. Viņš arī pa reizei rezultatīvi piespēlēja, izcīnīja atlēkušo bumbu, pārķēra piespēli, pārkāpa noteikumus un sakrāja efektivitātes koeficientu mīnus viens. Šajā rādītājā latvieši bija sliktākie komandā.

Kurucs viesu rindās spēlēja minūti un 39 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu, realizējot vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī viena izprovocēta piezīme un efektivitātes koeficients viens.

Rezultatīvākais mājinieku rindās bija Aleksejs Šveds, kuram padevās "double-double" - 16 punkti un desmit rezultatīvas piespēles. Pretiniekiem 14 punktus guva, kā arī deviņas atlēkušās bumbas un trīs bloķētus metienus sakrāja Jusufa Falls.

"Barcelona" ar bilanci 18-7 ir pirmajā vietā līgā, Vitorijas klubs ar bilanci 12-13 ir 11.vietā, bet "Himki" ar divām uzvarām 24 spēlēs ieņem pēdējo vietu.

Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" panākumā savā laukumā pār Telavivas "Maccabi Playtika" ar 87:68 (21:12, 18:15, 26:21, 22:20) nozīmīgākais notikums bija Serhio Rodrigesa mājinieku labā gūtie desmit punkti, kas viņam ļāva kļūt par astoto spēlētāju turnīra vēsturē, ņemot vērā vien Eirolīgas ēru, kurš guvis vismaz 3000 punktu, ziņo tīmekļa vietne "eurohoops.net".

Pirms spēles viņa kontā bija 2992 punkti. Šajā mačā Rodrigesa kontā arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 15 punktiem bija Kevins Panters, bet zaudētājiem 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Otello Hanteram.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi