Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siliņš uzvarētā savstarpējā mačā gūst vairāk punktu nekā Timma un Bertāns kopā

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Ojārs Siliņš pirmdien debijā VTB Vienotās līgas klubā Nursultanas Astana guva 17 punktus, un Mārtiņš Meiers pievienoja sešus, sekmējot uzvaru viesos pār Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvēto Maskavas apgabala Himki, latviešiem gūstot attiecīgi trīs un piecus punktus.

"Himki" mājās ar 88:89(22:18, 23:31, 15:24, 28:16) piekāpās Nursultanas "Astana", piedzīvojot trešo zaudējumu piecos mačos, kamēr "Astanas" klubs svinēja pirmo uzvaru līgā šosezon.

Siliņš laukumā pavadīja 28  minūtes un sešas sekundes, pretinieku grozā raidot četrus no septiņiem trīspunktu un vienu no diviem divpunktu metieniem, kā arī realizēja visus trīs soda metienus. Viņa kontā arī trīs atlēkušās bumbas, viena pārķerta bumba, pa divām personiskajām piezīmēm un izprovocētiem pārkāpumiem, kā arī efektivitātes koeficients 17.

Meiers 24 minūtēs un 36 sekundēs laukumā pretinieku grozā raidīja divus no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī realizēja divus no četriem soda metieniem. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viens bloķēts metiens, piecas personiskās piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi, kā arī efektivitātes koeficients četri.

Tikmēr pretinieku komandā Timma, kuram tā bija pirmā spēle kopš saslimšanas ar Covid-19, laukumā pavadīja 23 minūtes un 38 sekundes, gūstot trīs punktus. Viņš pretinieku grozā raidīja vienu no sešiem trīspunktu metieniem, kā arī aizmeta garām vienīgo divpunktu metienu.

Viņa kontā laukumā atgriešanās spēlē arī pa trim atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, pa vienai pārķertai bumbai, bloķētam metienam un kļūdai, kā arī efektivitātes koeficients četri.

Bertāns laukumā pavadīja 12 minūtes un 15 sekundes, pretinieku grozā raidot vienu no trim trīspunktu metieniem, kā arī aizmetot garām vienīgo divpunktu metienu, bet realizējot abus soda metienus.

Viņam arī viena rezultatīva piespēle un trīs izprovocētas piezīmes, kā arī efektivitātes koeficients trīs.

Izcila spēle mājiniekiem Devinam Bukeram - 30 punkti un 15 atlēkušās bumbas, bet Kazahstānas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem, kā arī pa septiņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm bija Džeremaija Hils.

Sešas sekundes pirms mača beigām divus soda metienus viesiem nerealizēja Adoniss Tomass, kurš guva 16 punktus. Mājinieks Jonass Žerebko izcīnīja atlēkušo bumbu un pats izpildīja trīspunktu metienu, kas nebija precīzs.

Turnīra līdere ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir Santpēterburgas "Zeņit", ar divām uzvarām seko Mareka Mejera Permas "Parma". Ceturtā ar bilanci 3-1 ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA, septītā ar vienu panākumu divos mačos ir Minskas "Cmoki", kuru pārstāv Klāvs Čavars, Toms Leimanis, un treneris Edmunds Valeiko, astotā - Jāņa Timmas un Daira Bertāna Maskavas apgabala "Himki", kam ir divas uzvaras piecās spēlēs, devītā - "Astana" ar vienu uzvaru trijās cīņās. Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Polijas komanda Zelonas Guras "Stelmet Enea" trīs dueļos palikusi bez uzvarām tāpat kā Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo", ieņemot attiecīgi 11. un 12.vietu.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2019./2020.gada līgas sezona sezona priekšlaicīgi noslēdzās koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, čempionu nenoskaidrojot. Čempionāta pārtraukšanas brīdī pirmajā vietā bija Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ieņēma Maskavas CSKA.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi