Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sāk pacelšanos lidojumam

Kristaps Porziņģis atgriežas laukumā ar uzvaru, Rodions Kurucs vērienīgā darījumā nokļūst Hjūstonā.

"Laba sajūta. Esmu daudz strādājis, un tā patiesi ir lieliska sajūta, ka patiešām vari iet un nospēlēt tās pirmās minūtes laukumā," gandarīts par pirmo sperto soli, atgriežoties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos pēc ceļgala operācijas, bija Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Viņš jau no pirmajām minūtēm spēlēja būtisku lomu abos laukuma galos, palīdzot Dalasas Mavericks turpināt jau iepriekš sākto uzvaru sēriju, taču vienlaikus atgādināja – tas ir tikai sākums. "Svarīgi bija aizvadīt pirmo spēli, izcīnīt pirmo uzvaru, bet nu jau gaidu nākamo, lai ieietu ritmā un sajustu komandas ķīmiju. Tas arī viss – tad mēs pacelsimies!" lieliskai sezonai gatavojas Porziņģis.

Latvijas basketbolists ceļgala savainojumā iedzīvojās savā izslēgšanas spēļu debijā pagājušā gada augustā, turklāt ar ieplīsušu menisku nospēlēja vēl divas spēles. Sākotnējā cerība iztikt bez ķirurģiskas iejaukšanās nepiepildījās, un 10. oktobrī tika veikta ceļgala operācija. Basketbolists iepriekš neslēpa, ka rēķinājies ar vēlāku jaunās NBA sezonas sākumu, tāpēc ar operāciju nav steidzies. Bez latvieša Dalasas Mavericks sezonu iesāka ar piecām uzvarām deviņās spēlēs. Porziņģa atgriešanās bija plānota jau pirmdien, tomēr spēle pret Ņūorleānas Pelicans veselības un drošības protokola dēļ tika pārcelta, un liepājnieks pirmo reizi šosezon laukumā devās Šarlotē, kur 21 minūtē guva 16 punktus, trāpot četrus no deviņiem tālmetieniem un divus no septiņiem divpunktu metieniem. "Zināju, ka mans spēles laiks būs ierobežots, tāpēc centos šajās minūtēs izdarīt, cik vien iespējams, un šādās situācijās ne vienmēr izdodas pieņemt pareizākos lēmumus," Porziņģis pēc spēles piekrita, ka dažkārt sasteidzis metienus. "Bet tas ir OK, tā ir daļa no visa procesa. Gribēju būt laukumā un gribēju būt agresīvs katru minūti, ko tur pavadīju."

Liepājnieks šajā spēlē izcīnīja arī četras atlēkušās bumbas un bloķēja divus metienus, kā arī trīs reizes pārkāpa noteikumus. Mavericks jau no spēles pirmajām minūtēm kontrolēja notikumus laukumā un Šarlotes Hornets pārspēja ar 104:93, lai gan komandai Covid-19 protokola dēļ nācās iztikt bez pieciem pamatrotācijas spēlētājiem. "Uzskatu, ka viņš (Porziņģis – aut.) spēlēja ārkārtīgi labi, ņemot vērā visus apstākļus, un viņš kļūs tikai vēl labāks," cerīgi sezonas turpinājumā raugās komandas galvenais treneris Riks Kārlails. Dalasiešiem tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas, bet nedēļas nogalē komandai paredzētas divas spēles pēc kārtas. Ir liela iespēja, ka Kristapam būs atļauts piedalīties tikai vienā no tām – sestdien izbraukumā pret Milvoki Bucks vai svētdien agrajā spēlē (pulksten 22 pēc Latvijas laika) pret Čikāgas Bulls

Neilgi pirms Porziņģa atgriešanās vakara NBA sabiedrību satricināja ievērojams spēlētāju maiņas darījums, kurā Džeimss Hārdens pievienojās vēl divām līgas superzvaigznēm Kevinam Durantam un Kairijam Īrvingam Bruklinas Nets komandā. Četru komandu darījumā pretējā virzienā devās arī 22 gadus vecais Latvijas basketbolists Rodions Kurucs, kurš pēc spilgtas debijas sezonas pēdējos gados bija zaudējis savas pozīcijas Bruklinas komandas spēlētāju rotācijā un šosezon laukumā tika vien tad, kad spēles iznākums jau bija izšķirts. Cēsniekam piecās spēlēs sezonas sākumā vidēji tika atvēlētas vien 3,2 minūtes. Hjūstonā viņam būs iespēja sevi pierādīt citiem treneriem, turklāt Rockets sastāvā šobrīd tieši trešā numura pozīcija šķiet visplānākā. Interesanti, ka galvenā trenera amatā debijas sezonu aizvadošais Rockets vadītājs Stīvens Sailass iepriekš bija viens no Rika Kārlaila asistentiem Dalasas Mavericks komandā.

Šīs sezonas sākumā Rockets aizmainīja arī otru savu zvaigzni Raselu Vestbrūku, un no pērnā sastāva kodola komandā palikuši vien atsevišķi spēlētāji. Komanda pirms naktī uz piektdienu paredzētajām spēlēm ar trim uzvarām deviņās cīņās ieņēma pirmspēdējo pozīciju rietumu zonā. Trīs izbraukuma spēļu sērijā Rockets divreiz paredzēts spēlēt pret Sanantonio Spurs pirms viesošanās Čikāgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi