Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rodions Kurucs: Mūsu aizsardzība būs svarīgs faktors spēlē pret Kanādu

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēle aizsardzībā būs svarīgs faktors, lai pacīnītos par uzvaru mačā pret Kanādu, sarunā ar aģentūru LETA izcēla Latvijas izlases spēlētājs Rodions Kurucs.

Latvijas basketbola izlase otrdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra trešajā spēlē ar Kanādu cīnīsies par pirmo vietu H apakšgrupā. Mača sākums plkst.16.30 pēc Latvijas laika.

"Mūsu uzdevums spēlei pret Kanādu ir sagatavoties pēc iespējas labāk, lai laukumā varētu maksimāli apgrūtināt viņu dzīvi. Esam noskatījušies visus video un izpētījuši viņus. Centīsimies parādīt pret Kanādu vairāk pretestības nekā tas izdevās francūžiem," teica Kurucs.

"Mūsu priekšrocības būs mobilitāte, tālmetieni un aizsardzība. Iepriekšējā spēlē to parādījām un arī šajā mačā tas būs svarīgs faktors, jo kanādiešiem nav daudz metēju. Viņi visi iet caurgājienos, tāpēc mums visiem kopā vajadzēs vienam otram palīdzēt aizsardzībā," turpināja basketbolists.

Svētdien Latvija ar 88:86 pārspēja Franciju, liedzot olimpiskajiem vicečempioniem turpināt cīņu par Pasaules kausa godalgām. Kurucs norādīja, ka jau nākamajā dienā emocijas bija norimušās un koncentrēšanās pilnībā tika pievērsta nākamajai spēlei pret Kanādu.

Pēc mača pret Franciju Latvijas izlases treneris Luka Banki paslavēja abu brāļu Kurucu paveikto spēlē. Rodions Kurucs, pavadot laukumā 30 minūtes, atzīmējās statistikā ar diviem punktiem, taču viņš norādīja, ka daļu no viņa paveiktā laukumā statistikā nevar attēlot.

"Mums abiem bija citādāks uzdevums tajā mačā. Neteiktu, ka vienmēr tādi esam, taču šoreiz bija konkrētas lietas. Nezinu par Artūra uzdevumiem, bet man katru spēli ir arī jāsedz aizsardzībā vienu no labākajiem komandas spēlētājiem, jāmēģina viņu provocēt un atņemt bumbu, padarīt viņu dzīvi grūtāku," skaidroja Kurucs.

Latvija un Kanāda jau iekļuvušas otrā posma L apakšgrupā, kur viena no pretiniecēm būs Spānija, bet otrā noskaidrosies trešdien Brazīlijas un Kotdivuāras mačā. Otrā posma spēles notiks piektdien un svētdien.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi