Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Railijs pēdējā sekundē izrauj VEF Rīga komandai uzvaru FIBA Čempionu līgas mačā

Džeilenam Railijam pēdējā sekundē realizējot tālmetienu, Latvijas čempionvienība VEF Rīga otrdien svinēja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sezonas otrā apļa spēlē.

"VEF Rīga" mājās ar rezultātu 74:71 (16:15, 18:28, 17:10, 23:18) pārspēja Trevizo "NutriBullet" komandu, kas pirms piektās kārtas bija D apakšgrupas līdere.

Rīdzinieki ar divām uzvarām piecās spēlēs nostiprinājušies trešajā vietā grupā.

Ar 19 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm Railijs bija rezultatīvākais "VEF Rīga" rindās, pa 13 punktiem guva Rons Karijs un Kristers Zoriks, bet desmit punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Mārim Gulbim. Produktīvi spēlēja arī Iļja Gromovs, kurš guva septiņus punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un bloķēja trīs metienus.

Viesiem 15 punktus guva Deveins Rasels, 14 iemeta Džordāno Bortolani, 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Henrijam Simsam, bet 11 punktus pievienoja Mihals Sokolovskis.

Trevizo komandai bija izteikts pārsvars gūtajos punktos pēc pretinieku kļūdām - 17:9.

Lielāko daļu pirmās ceturtdaļas vadībā atradās pretinieki, kuri sāka ļoti rezultatīvi un vienubrīd iekrāja sešu punktu pārsvaru (13:7). Tomēr ceturtdaļas otrajā pusē atvērās arī rīdzinieki, kuri pirmās desmit minūtes uzvarēja ar 16:15.

Otro ceturksni viesi sāka ar vairākiem precīziem uzbrukumiem no tālienes un panāca septiņu punktu pārsvaru (26:19). Turpinājumā izdevās nedaudz pietuvoties rezultātā, bet puslaika pārtraukumā "VEF Rīga" devās ar deviņu punktu deficītu (34:43).

Railija un Zorika rezultatīvie uzbrukumi otrā puslaika sākumā ļāva sadzēst Trevizo komandas pārsvaru vairs tikai līdz vienam punktam (42:43). Trešās ceturtdaļas turpinājums bija mazrezultatīvs un nepilnu pusotru minūti pirms tā beigām Gulbis izlīdzināja rezultātu, pēc tam iemetot arī tālmetienu (48:48 un 51:51). 

Noslēdzošās desmit minūtes rīdzinieki uzsāka ar divu punktu deficītu, bet turpinājumā pāris reizes izvirzījās vadībā, viesiem gan vēlāk atgriežoties priekšā. Ceturtdaļas otrajā pusē Rona Karija un Anrija Miškas precīzie metieni deva rīdziniekiem pirmo reizi mačā piecu punktu vadību - 66:61.

Pieci punkti komandas šķīra arī pēc Iļjas Gromova diviem soda metieniem (68:63), bet 50 sekundes pirms  pamatlaika beigām vienu no diviem "sodiņiem" realizēja Zoriks (69:65). Pretinieki vēlreiz atguva divus punktus, taču no soda metiena līnijas divreiz precīzs bija Karijs (71:67). 

Viesi atkal samazināja "VEF Rīga" pārsvaru, mājinieki sasteidza uzbrukumu un Zoriks pārkāpa noteikumus - Deveins Rasels divas sekundes pirms finālsvilpes bija aukstasinīgs un izlīdzināja rezultātu. Pēdējo uzbrukumu "VEF Rīga" izspēlēja uz Railiju, kurš izpildīja tālmetienu no kreisā stūra un izrāva laukuma saimniekiem uzvaru.

Pirmajā aplī Latvijas čempioni Trevizo komandai izbraukumā zaudēja ar 85:91.

Regulārajā turnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Apakšgrupu uzvarētājas uzreiz nodrošinās vietu "play-off" pirmajā kārtā, kur tām pievienosies vēl astoņas vienības, kas tiks noskaidrotas "play-in" sērijās starp grupu otro un trešo vietu ieņēmušajām komandām.

Plānots, ka "play-in" turnīrā, astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Ceturtdaļfinālu pārvarējušās komandas iekļūs "Final Four" turnīrā, kur cīnīsies par balvu fondu viena miljona eiro apmērā.

"VEF Rīga" komanda, kura trešo sezonu piedalās šajās sacensībās, pērnajā sezonā sasniedza FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu.

Šosezon Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Artis Ate, Raivo Butirins, Rons Karijs, Iļja Gromovs, Māris Gulbis, Reišons Hemondss, Emīls Krūmiņš, Aleksanders Madsens, Anrijs Miška, Pēteris Pinnis, Džeilens Railijs, Devondriks Volkers un Kristers Zoriks.

Maijā Ņižņijnovgorodā notikušajā finālastoņnieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Burgosas "San Pablo", nosargājot pērn izcīnīto titulu.

2020./2021.gadā tika izspēlēta turnīra piektā sezona. Pirmajos trīs gados par čempioniem tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK un Boloņas "Segafredo Virtus" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi