Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pulcēsies koptreniņiem

Basketbolisti sāks oficiālo nometni pirms debijas Pasaules kausā.

Sešpadsmit Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāti trešdien Arēnā Rīga pulcēsies uz foto un video sesiju, lai atklātu oficiālo treniņnometni pirms augusta beigās gaidāmās debijas Pasaules kausa finālturnīrā. Komanda Lukas Banki vadībā pirmo nedēļu trenēsies Liepājā, kur līdera Kristapa Porziņģa dzimšanas dienā 2. augustā aizvadīs pirmo pārbaudes spēli pret Zviedriju. Pēc tam gatavošanās pārcelsies uz galvaspilsētu, kur paredzētas vēl trīs pārbaudes spēles līdz 17. augustā plānotajam ceļam uz Āziju. 

Treneris Luka Banki jūlija beigās nosauca 24 spēlētājus paplašinātajā kandidātu sarakstā, taču uzreiz norādīja, ka oficiālo treniņnometni sāks sešpadsmit no viņiem. Basketbolistiem bija iespēja piedalīties brīvajos treniņos, lai pakāpeniski uzlabotu sportisko formu. "Vasarā ir svarīgi ne tikai atpūsties, bet arī piestrādāt pie dažādām niansēm, uzlabot savu meistarību. Ir svarīgi, lai iegūtā pieredze stiprinātu spēlētāju pārliecību un motivāciju, kā arī palīdzētu progresēt un sasniegt nākamo pakāpi viņu karjerā," Banki uzsvēra, ka treniņi valstsvienības treneru uzraudzībā spēlētājiem ir vērtīga iespēja ne tikai pierādīt sevi valstsvienības kontekstā, bet arī, lai sagatavotos nākamajai sezonai. Jau vasaras sākumā tuvākās rezerves tika vētītas aiz izkārtnes Latvijas misija 2025, kuras noslēgumā Helsinkos tika aizvadītas pārbaudes spēles pret Somijas (66:79) un Igaunijas (69:52) komandām.

Vēl basketbolistiem Arēnā Rīga paredzētas pārbaudes spēles pret Gruzijas (5.VIII), Dominikānas (12.VIII) un Somijas (16.VIII) valstsvienībām. Lai pierastu pie Pasaules kausā gaidāmā klimata un laika zonas, komanda no 17. līdz 22. augustam aizvadīs treniņnometni Taivānā, kur plānotas pārbaudes spēles pret Puertoriko un Lietuvu, bet 23. augustā vienībai paredzēts lidojums uz grupu turnīra norises vietu Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Basketbols

Latvijas valstsvienības kandidāti

Paplašinātais saraksts: Rodions Kurucs (Strasbourg, Francija), Mareks Mejeris (Hapoel, Izraēla), Kristaps Porziņģis (Wizards, ASV), Dāvis Bertāns (Mavericks, ASV), Dairis Bertāns (Real Betis, Spānija), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Žalgiris, Lietuva), Artūrs Strautiņš (Reggio Emilia, Itālija), Jānis Strēlnieks (AEK, Grieķija), Artis Ate (VEF Rīga), Jānis Bērziņš (Legia, Polija), Klāvs Čavars (Start, Polija), Rihards Lomažs** (Oldenburg, Vācija), Aigars Šķēle (Staļ, Polija), Andrejs Gražulis (Trento, Itālija), Mārtiņš Laksa (Jonava, Lietuva) Mārcis Šteinbergs (Manresa, Spānija), Anžejs Pasečņiks (Real Betis, Spānija), Kārlis Šiliņš (Liepāja), Toms Leimanis (Estudiantes, Spānija), Artūrs Kurucs (Baskonia, Spānija), Roberts Bērziņš (VEF Rīga), Artūrs Žagars (Nevežis, Lietuva), Kristers Zoriks (VEF Rīga)

*iekavās klubs iepriekšējā sezonā

**Rihards Lomažs pirmdienas vakarā paziņoja, ka necīnīsies par vietu sastāvā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi