Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Principiālajā duelī virsroku gūst Lietuvas izlase

Latvijas basketbola izlase trešajā pārbaudes spēlē pirms septembrī gaidāmā Eiropas čempionāta Polijā  ar 75:77 (33:36) Kauņā pagarinājumā piekāpās principiālajiem pretiniekiem Lietuvas izlasei. Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 22 punktiem bija Kristaps Valters.Latvijas basketbola izlasei pamatsastāvā devās Andris Biedriņš, Kaspars Bērziņš, Kristaps Janičenoks, Armands Šķēle un Kristaps Valters.

Abpusēji nervozā gaisotnē, Latvija ar agresīvu aizsardzību spēles sākumā vairākas reizes piespieda kļūdīties pretinieku komandas spēlētājus, tomēr pāreja uzbrukumā ne vienmēr nesa rezultātu.Lēnām iespēlējās arī Lietuvas izlase, kuras rindās ar vairākām rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizvadītajā sezonā ASK/Rīgā spēlējošais Andrius Mažutis. Pretinieki ar ātrām izspēlēm veikli atrada brīvos spēlētājus, ļaujot iegūt pirmo atrāvienu (7:15).Spēlētāju maiņas pirmās ceturtdaļas vidū gan daudz lielāku efektu deva Latvijas izlasei. Ar precīziem metieniem izcēlās Kaspars Kambala un Sandis Valters. Pēc pirmās ceturtdaļas minimāls pārsvars Lietuvai (15:17).Otrās ceturtdaļas sākumā problēmas radās ar Lina Kleizas apturēšanu, kurš ar individuālām darbībām vairārkkārt papildināja mājinieku punktu krājumu.Latvijas izlasei darbības bija pārāk nesaskaņotas un sasaistītas, kas neļāva tikt pie brīviem metieniem. Kā vienmēr enerģiski, tiesa ne vienmēr veiksmīgi darbojās Kaspars Kambala. Piepalīdzot Andrim Biedriņam, pēc pirmā puslaika nelielais deficīts uz tablo nebūt nelika pesimistiski raudzīties otrā puslaika virzienā.Otrajā puslaikā turpinājās pirmajā puslaikā spēlētais basketbols, proti, daudz nesaskaņotu darbību abu komandu izpildījumā. Punkti galvenokārt tika gūti pēc individuālām darbībām. Vienīgi Kristapam Valteram ar agresīviem caurgājieniem reizumis izdevās saasināt spēli un izkārtot brīvus metienus partneriem. Minimāls pārsvars gan visu laiku piederēja Lietuvas izlasei. Pirms pēdējām desmit minūtēm -3 (45:48).Pēdējās desmitminūtes sākumā, pateicoties, lielai pašatdevei aizsardzībā un Armanda Šķēles septiņiem pēc kārtas gūtajiem punktiem, Latvija pirmo reizi pēc spēles sākuma pārņēma vadību (52:50), tomēr tam sekojošās nevajadzīgās kļūdas liedza pārņemt iniciatīvu mačā. Tuvojoties spēles izšķirošajiem notikumiem, abi treneri arvien vairāk sāka uzticēties pamatspēkiem. Izskaņā ļoti produktīvi, bet veiksmīgi Latvija nospēlēja aizsardzībā, liekot pretiniekiem divreiz pārkāpt noteikumus uzbrukumā.

Kristapa Valtera veiksmes uzbrukumā, pirms pēdējām 20 sekundēm deva trīs punktu pārsvaru Latvijai (66:63). Latvijas spēlētāji uzreiz pārkāpa noteikumus pret Simu Jasaiti, kurš realizēja pirmo no soda metieniem. Otrais lido garām, bet bumbu izcīna Lins Kleiza, kurš met precīzi (66:66).

Pēdējais uzbrukums Latvijai, bet Kristaps Valters nokļūdās. Pagarinājums!

Pagarinājumā nedaudz vairāk spēka un meistarības bija palicis Lietuvas izlasei. Kaut arī Latvijai radās iespēja izlīdzināt rezultātu pēc Kristapa Valtera soda metieniem, tas neizdevās.

Piektdien abas komandas plkst. 19.45 vēlreiz tiksies Arēna Rīga

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi