Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Prezidents, premjers un izglītības ministrs neapmeklēs Eiropas čempionātu basketbolā

Valsts prezidents Andris Bērziņš, premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") un par sporta nozari atbildīgais izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (Zaļo un zemnieku savienība) neapmeklēs Lietuvā notiekošās Eiropas čempionāta (EČ) basketbolā vīriešiem finālturnīra spēles.

Valsts prezidenta un premjera pārstāvji aģentūrai BNS apliecināja, ka šādu plānu abu amatpersonu grafikā nav. Arī Broka pārstāve Inga Bandeniece pastāstīja, ka pēdējās nedēļās ministrs bijis aizņemts pedagogu konferencēs un citos pasākumos pirms jaunā mācību gada sākuma, tāpēc neesot laika apmeklēt kaimiņvalstī notiekošā čempionāta spēles. Bandeniecei nebija zināms, ka finālturnīru oficiāli apmeklētu arī citas Izglītības un zinātnes ministrijas amatpersonas.

Jau vēstīts, ka trešdienas spēli starp Latvijas un Francijas izlasēm Šauļos klātienē vēros Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Āboltiņas preses pārstāvis aģentūru BNS informēja, ka Saeimas priekšsēdētāja Lietuvā uzturēsies vienu vakaru un uzreiz pēc spēles beigām dosies atceļā uz Latviju.

Trešdien Lietuvā ierodas Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili, kas kopā ar Lietuvas ārlietu ministru Audroni Ažubali Klaipēdā vēros Gruzijas un Beļģijas izlašu spēli, aģentūrai BNS pavēstīja Lietuvas Ārlietu ministrijā. Gruzijas prezidents klātienē vēros arī Gruzijas un Krievijas izlašu spēli ceturtdien. Savukārt Gruzijas premjers Nikolozs Gilauri Lietuvā uzturēsies līdz 5.septembrim, kad beigsies grupu turnīrs.

Krievijas‒Gruzijas izlašu spēli Klaipēdā klātienē apmeklēs arī Krievijas Kaļiņingradas apgabala gubernators Nikolajs Cukanovs.

Bet Melnkalnes premjers Igors Lukšičs Lietuvā uzturēsies līdz 5.septembrim.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā startēs 24 valstsvienības, un spēles no trešdienas, 31.augusta, līdz 18.septembrim risināsies sešās Lietuvas pilsētās ‒ Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Panevēžā un Alītā. EČ notiks ne tikai sacensība par medaļām, bet arī cīņa par divām medaļām uz Londonas olimpiskajām spēlēm nākamgad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi