Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis atgriežas ar 18 punktiem un sekmē Mavericks uzvaru pār Nets

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien pēc trīs spēļu izlaišanas atgriezās laukumā un ar 18 gūtiem punktiem palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

Dalasieši viesos ar rezultātu 115:98 (38:26, 30:38, 26:18, 21:16) guva virsroku pār Bruklinas "Nets", pārtraucot "Mavericks" kādreizējās zvaigznes Stīva Neša vadītās komandas astoņu uzvaru sēriju.

Porziņģis muguras sāpju dēļ nepiedalījās iepriekšējās trīs spēlēs, bet sestdien viņš atgriešanās mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no 11 divpunktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem, bet netrāpīja abus divus tālmetienus.

Liepājnieks arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, divreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja trīs metienus, pieļāva divas kļūdas un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par septiņiem punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā Luka Dončičs savas 22 gadu dzimšanas dienas priekšvakarā guva 27 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja. 

Pretiniekiem ar 29 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un sešām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džeimss Hārdens. Savainojumu dēļ ņujorkiešiem nepalīdzēja pārējās divas komandas zvaigznes Kevins Durents un Kairijs Ērvings.

"Protams, ka viņiem nebija divu izcilu spēlētāju, taču arī viens pats Hārdens var demonstrēt teicamu sniegumu. Ir ļoti grūti viņu apturēt. Otrajā puslaikā paveicām lielisku darbu," pēc spēles teica Dončičs.

Spēles otrajā puslaikā laukuma saimnieki guva vien 34 punktus.

Otrajā puslaikā "Mavericks" vairāk sāka spēlēt soda lakumā uz Porziņģi, kurš bija garāks par visiem "Nets" sākumsastāva spēlētājiem. Spēles trešajā nogrieznī latvietis guva desmit punktus, tajā skaitā atzīmējoties ar trīpunktu gājienu 11:2 izrāvienā.

"Mavericks" ar 16 uzvarām 32 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Nets" ar 22 panākumiem 35 dueļos ir otrā Austrumos.

Dalasas vienība izbraukumu noslēgs pirmdien, kad Orlando tiksies ar vietējo "Magic".

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi