Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Portāls: Šmitam līgumu piedāvāja arī Maccabi un Partizan

Latvijas basketbolista Rolandam Šmitam pirms vienošanās pagarināšanas ar Lietuvas klubu Kauņas Žalgiris līgumu piedāvāja arī vēl divi Eirolīgas klubi Telavivas Maccabi un Belgradas Partizan, ceturtdien ziņoja tīmekļa vietne BasketNews.

"BasketNews" raksta, ka par 27 gadus veco Šmitu cīnījās arī "Partizan" ar treneri Željko Obradoviču, vieniem no kvēlākajiem līdzjutējiem Eiropā un teicamu 2022./2023.gada Eirolīgas sezonu, kā arī "Maccabi" ar triju gadu līguma piedāvājumu un, iespējams, labāko aizsargu līniju līgā Lorenco Brauna un Veida Boldvina izskatā.

Tomēr Šmits, kurš pievienojās "Žalgiris" pirms šīs sezonas, noslēdzot līgumu uz diviem gadiem, palika "Žalgiris" rindās, pagarinot līgumu līdz 2026.gadam ar iespēju to pārtraukt jau pēc gada.

"Es šeit jūtos ļoti labi un jūtos vajadzīgs," sarunā ar "BasketNews" sacīja Šmits. "Neviens nezina, kā būtu citur, bet līdz šim man patīk, kā klubs šeit darbojas."

Viņš piebilst, ka Kauņa ir tuvu basketbolista dzimtenei  kas ģimenei un draugiem ļauj viegli ierasties ciemos.

Tiek ziņots, ka basketbolists ir apmierināts ar sadzīves apstākļiem un ka arī finansiāli viņš būs viens no labāk apmaksātajiem komandas dalībniekiem.

"Žalgiris" ģenerālmenedžera asistents Pauļus Jankūns, kurš pats ar 392 spēlēm ir kluba rekordists, bet ar 1453 atlēkušajām bumbām pie sava groza - līgas rekordists, un līdzīgi Šmitam cīnījās zem groza, izceļ latvieša varējumu.

"Mēs saprotam, kāda veida cilvēks ir mūsu komandā, kāds ir spēlētāja līmenis un kādu labumu viņš mums sniedz. Ne vienmēr ar punktiem, bet ar savu bīstamo klātbūtni," sarunā ar "BasketNews" sacīja Jankūns, domājot gan cīņu zem groziem, gan fizisko spēku, gan labo metienu un aizsardzību.

Jankūns slavē Šmita raksturu, uzsver, ka basketbolists klubam ir ļoti svarīga figūra un ka klubam Šmita noturēšana komandā bija viens no sezonas galvenajiem uzdevumiem.

Tiek uzsvērts, ka šobrīd labi spēka uzbrucēji Eirolīgā ir deficīts. Arī tāpēc Šmita noturēšana bija tik svarīga Kauņas klubam.

Latvijas basketbolists šosezon "Žalgiris" rindās 37 Eirolīgas spēlēs vidēji izcēlās ar 9,7 punktiem, 4,7 atlēkušajām bumbām un 1,1 rezultatīvu piespēli. Viņš kopā ar Kauņas vienību Eirolīgā sasniedz izslēgšanas spēles, kurās ar 0-3 tika atzīts "Barcelona" pārākums.

Pirms pievienošanās Kauņas komandai Šmits pārstāvēja "Barcelona" kopš 2017.gada, tobrīd noslēdzot vienošanos uz pieciem gadiem.

Pēc pirmā gada, kad viņš tika izīrēts Fuenlavradas "Montakit" komandai, nākamajās četrās sezonās Šmits "Barcelona" vienībā aizvadīja 107 ULEB Eirolīgas mačus, kuros vidēji guva 4,6 punktus un izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas, bet Spānijas augstākās līgā (ACB) viņš šosezon vidēji izcēlās ar 5,3 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu.

Pagājušajā sezonā Latvijas basketbolists kļuva par Spānijas čempionu, bet pēdējās četrās sezonās kopā ar "Barcelona" kļuva par trīskārtēju Spānijas Karaļa kausa ieguvēju.

Pagājušajā sezonā "Žalgiris" LKL samierinājās ar bronzas godalgām. 

Šmits ceturtdien Viļņā laukumā nedevās viņa pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ceturtajā Lietuvas čempionāta fināla spēlē.

"Žalgiris" viesos piekāpās Viļņas "Rytas" ar 68:69 (23:14, 17:18, 10:13, 18:24), sērijā līdz trim uzvarām rezultātam topot 2-2. 

Piektā spēle sērijā notiks sestdien Kauņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi