Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Pirms spēles pret Izraēlu Bagatskis vēlas atbrīvot Latvijas spēlētāju prātus no basketbola

Latvijas izlases spēlētājiem līdz svētdien gaidāmajai cīņai pret Izraēlu galvenais uzdevums būs nomierināties un atbrīvot prātu no domām par basketbolu, uzskata valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas valstsvienība pirmajās trijās spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā zaudēja Francijai, Serbijai un Itālijai, taču pirms nākamajām cīņām pret Izraēlu un Vāciju komandai sestdien ir no spēlēm brīva diena. Pēc piektdien aizvadītās cīņas pret Itāliju Bagatskis pastāstīja, ka spēlētājiem paredzētas dažādas izklaides gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, taču tās neprecizēja. Galvenais uzdevums būšot izvēdināt spēlētājiem no galvas pastāvīgās domas par basketbolu.

"Galvenais spēlētājiem ir nomierināties un būt mentāli gataviem. Basketbolā vienas dienas laikā neko nevar iemācīt," teica Bagatskis. Viņš piemetināja, ka ar Latvijas izlasi ir pastrādājis psiholoģijas speciālists, kura padomus komandā varētu izmantot arī turpmāk.

Pēc brīvprātības principa sestdien Latvijas izlasei paredzētais rīta treniņš nenotika.

Nākamo pretinieku Izraēlu Bagatskis raksturoja kā ļoti specifisku izlasi bez centra spēlētāja, kas reizēm darbojas līdzīgi Latvijas valstsvienībai. Izraēlieši visi spēlē uz trīspunktu līnijas un 'pick'n roll' sadarbībām, turklāt viņiem nav arī garu sadarbību, nākamo pretinieku stilu iezīmēja Bagatskis.

Vai pret Izraēlu, kam atšķirībā no Latvijas izlases līdzšinējiem pretiniekiem nav Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju, basketbolisti būs tikpat motivēti cīņai, Bagatskis atturējās vērtēt, sakot, ka tas ir jautājums psihologam. Treneris arī uzsvēra, ka spēlētājiem jādomā tikai par kārtējo spēli, un citi pretinieki galvā nav jāpatur.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase Itālijai zaudēja ar 62:71, piedzīvojot trešo zaudējumu trijās spēlēs Eiropas čempionāta grupas turnīrā. Pēc spēles ar Izraēlas izlasi Latvijas basketbolisti grupas turnīru pabeigs pirmdien pret Vāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi