Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pievīla precizitāte

Nekrītot tālmetieniem, Rīga nesasniedz pusfinālu Abū Dabī.

Piezīmju problēmās spēles ritms pazuda Latvijas 3 x 3 basketbolistiem, kuri otro sezonu pēc kārtas Pasaules tūres finālsacensībās nespēja iesaistīties cīņā par godalgām. Ceturtdaļfinālā olimpisko čempionu kvartets ar 17:21 zaudēja ambiciozi nokomplektētajai Vienna un tika klasificēts piektajā vietā. Austrieši Abū Dabī sasniedza finālu, kur galotnē piekāpās serbu Ub.

Rudens ciklu teicami aizvadījusī Latvijas komanda pirmajā spēlē teju visā tās garumā bija vadībā pret Nīderlandes Utrecht, taču izšķirošo pārsvaru nodrošināja vien galotnē (21:16). Uzbrukuma līderiem Naurim Miezim un Kārlim Lasmanim uzbrukumā sekmīgi palīdzēja Edgars Krūmiņš, bet zem groza saimniekoja Agnis Čavars. Tiesa, jau šajā spēlē neizdevās sajust ritmu metienos no distances (4/16), kas ierasti bijis starp latviešu trumpjiem arī 3 x 3 basketbola laukumos. Pret Nīderlandes pirmo komandu Amsterdam (16:22) tālmetieni turpināja nekrist (2/11), tāpēc nācās samierināties ar otro vietu grupā un ceturtdaļfinālu pret šosezon labi spēlējušo Vīnes komandu, kurā līdzās diviem austriešiem pulcēts titulētā serbu Novi Sad bijušais spēlētājs Stefans Stojačičs un amerikānis Kvinsijs Digss. Viņus apturēt īsti neizdevās, un jau divarpus minūtēs Rīga sakrāja septiņas piezīmes. Redzot, ka jau atkal tālmetienos nesekmējas (1/6), latvieši biežāk meklēja citas uzbrukuma iespējas un pēc 8:17 spēles vidū pietuvojās līdz pat trīs punktu atstatumam (17:20), tomēr spēli izglābt nespēja.

Rīga šosezon piedalījās sešos Pasaules tūres posmos, trijos no tiem izcīnot uzvaru. Finālsacensībās pēc godalgām 2018. (2. vieta), 2019. (3. vieta) un 2020. (1. vieta) gadā pēdējās divās sezonās nācies samierināties ar piekto vietu.

Par čempioniem pirmo reizi kļuva Ub basketbolisti, kuri pēc uzvarām pirmajos četros šīs sezonas posmos bija pirmie arī pamatturnīrā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi