Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Oladipo noraida Hjūstonas 45,2 miljonu ASV dolāru vērtu līguma piedāvājumu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Hjūstonas Rockets spēlētājs Viktors Oladipo noraidījis divu gadu līgumu par kopējo summu 45,2 miljonu ASV dolāru apmērā, ziņo ESPN.

Šādi līguma nosacījumi ir maksimums, ko "Rockets" pēc šīs sezonas varēs piedāvāt Oladipo. Protams, komandai ir arī iespēja piedāvāt ilgāka termiņa līgumu, uz ko arī cer Oladipo.

"Rockets" sezonas laikā nevar izteikt labāku piedāvājumu, jo to neļauj līgas un spēlētāju asociācijas (NBPA) parakstītā vienošanās.

Oladipo šosezon noslēgsies četru gadu līgums par kopējo summu 85 miljoni ASV dolāru. 25.martā NBA noslēgsies maiņu darījumu periods, bet "Rockets" līdz tam ir jāizdomā, ko tā vēlas iesākt ar Oladipo.

Basketbolists Hjūstonā ieradās janvāra vidū, kad iespaidīgā maiņas darījumā šķīrās no Džeimsa Hārdena. Šajā maiņas darījumā iekļauts tika arī Rodions Kurucs, kurš tādējādi pameta Bruklinas "Nets".

Gadījumā, ja "Rockets" tomēr lems Oladipo iesaistīt vēl kādā maiņas darījumā, par basketbolistu visaktīvāk varētu cīnīties Ņujorkas "Knicks" un Miami "Heat", kuras par viņu interesi izrādījušas jau iepriekš.

Ja Oladipo tomēr paliks Hjūstonas vienības rindās, starpsezonā komanda viņam varēs piedāvāt četru gadu līgumu par kopējo summu 113 miljoni ASV dolāru. Šie nosacījumi ir spēkā periodā starp šīs sezonas beigām un spēlētāju tirgus atvēršanās brīdi.

Tiklīdz atvērsies brīvo aģentu tirgus, Oladipo varēs kandidēt uz četru gadu līgumu 151 miljona ASV dolāra apmērā vai uz piecu gadu līgumu, kas viņu atalgos ar 195 miljoniem ASV dolāru.

Oladipo šosezon 13 mačos "Rockets" sastāvā vidēji spēlē guvis 18,9 punktus, izcīnījis 4,9 atlēkušās bumbas un 4,8 reizes rezultatīvi piespēlējis. Karjeras laikā viņš vidēji spēlē guvis 17,4 punktus, izcīnījis 4,6 bumbas zem groziem un 3,9 reizes rezultatīvi piespēlējis.

NBA karjeras laikā viņš spēlējis Indiānas "Pacers", Orlando "Magic" un Oklahomasitijas "Thunder" komandās.

Hjūstonas komanda šosezon 32 mačos izcīnījusi 11 uzvaras un Rietumu konferencē ierindojas 14.vietā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi