Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nonāk grieķu "frīka" valstībā

Pēc diviem mēnešiem Hjūstonā Rodionu Kurucu aizmaina uz spēcīgo Milvoki Bucks.

Otros jurģus šajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā piedzīvojis Rodions Kurucs, kuram tā arī neizdevās par savu lietderību pārliecināt Hjūstonas Rockets vadību. Cēsnieks iekļauts maiņas darījumā, kurā pastiprinājumu cīņai par čempionu titulu meklē grieķu basketbola zvaigzne Jannis Adetokunbo, un kopā ar aizsardzības speciālistu Pīdžeju Takeru pievienosies Milvoki Bucks.

Divdesmit trešo dzimšanas dienu februārī nosvinējušais Kurucs sezonu iesāka viņu savulaik draftējušā Bruklinas Nets sastāvā, kur pēc daudzsološās debijas sezonas jau pagājušajā gadā uzbrucēja pozīcijas krietni sašūpojās. Komanda pēc līgas superzvaigžņu Kevina Duranta un Kairija Ērvinga piesaistīšanas strauji mainīja kursu no jauno talantu attīstīšanas uz cīņu par čempionu titulu. Kurucam, kuram paralēli ārpus laukuma nācās cīnīties par savu taisnību arī apsūdzībā par uzbrukumu savai toreizējai draudzenei, neizdevās nostiprināties komandas rotācijā – par spēles laiku savā pozīcijā nācās konkurēt ar krietni pieredzējušākiem spēlētājiem. Iepriekšējās sezonas beigās Nets treneri, lāpot robus sastāvā, Rodionu centās integrēt pat centra uzbrucēja lomā, tomēr šīs sezonas sākumā Latvijas basketbolists jau bija nobīdīts uz rezervistu soliņa tālāko galu.

Kurucs 13. janvārī tika iekļauts vērienīgā maiņas darījumā, kurā Nets ieguva savu trešo zvaigzni Džeimsu Hārdenu. Nokļūšanu pārbūves procesā esošajā Hjūstonas Rockets komandā Latvijas basketbola atbalstītāji uztvēra kā labu iespēju nostiprināt savas pozīcijas pasaules spēcīgākajā līgā, tomēr Teksasas kluba treneri ātri vien lika manīt, ka ar maiņas piedevā iegūto spēlētāju īsti nerēķinās. Savā pirmajā spēlē Rockets kreklā gan Kurucs izpelnījās lielāko spēles laiku sezonā un 21 minūtē sevi labi parādīja aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām, tomēr sezonas turpinājumā uzbrucējs laukumā tika vairs tikai epizodēs, kad cīņa par uzvaru jau bija beigusies.

Šobrīd Kurucs no rietumu zonas vājākās komandas, kurai turpinās rekordilgā 18 zaudējumu sērija, atkal nonācis austrumu zonas čempionu titula pretendenta sastāvā. Vareno atlētisko dotumu un sarežģītā uzvārda dēļ par "grieķu frīku" iedēvētā Jaņņa Adetokunbo vadībā Milvoki Bucks pēdējās divās sezonās triumfējis NBA pamatturnīrā, tomēr izslēgšanas spēlēs favorītu statusu pagaidām apliecināt nav izdevies. Aizpērn "bukiem" NBA pusfinālā kāju priekšā aizlika topošais čempions Toronto Raptors, bet pagājušajā rudenī Orlando "burbulī" jau ceturtdaļfinālā nācās piekāpties Pelnrušķītes stāsta izdzīvotājam Maiami Heat.

Arī šosezon Bucks ir starp vadošajām līgas komandām lai gan austrumu zonā ar bilanci 26-14 pagaidām par divu uzvaru tiesu atpaliek no Filadelfijas 76ers un Bruklinas Nets. Kaut arī decembrī Adetokunbo piekrita iespaidīgam piecu gadu līgumam ar klubu, Bucks vadība apzinās, ka katra nākamā neveiksme cīņā par titulu var būt par iemeslu grieķa ultimātam aizmainīt viņu uz kādu citu vienību, tādēļ šī pavasara cīņām gatavojas īpaši rūpīgi. Jau pirms sezonas tika piesaistīts viens no līgas vadošajiem divvirziena aizsargiem Džrū Holidejs, bet ar Pīdžeja Takera iemainīšanu komanda lūko pastiprināt aizsardzību groza apakšā.

Kopā ar Takeru Milvoki nonācis arī Kurucs, par kura lomu jaunajā komandā pagaidām spriest pāragri. Skaidrs, ka Rodionu arī šajā komandā gaida grūta cīņa par spēles laiku, jo viņa ierastajās trešā un ceturtā numura pozīcijās spēlēs tieši Bucks līderi Adetokunbo un Kriss Midltons. Latvijas basketbolists šonedēļ vēdera muskuļa traumas dēļ atradās Rockets komandas savainoto spēlētāju sarakstā.

Basketbols

Rodions Kurucs (23) NBA

2018./2019. gads (Nets): 63 spēles (46 pamatsastāvā), vidēji 20,5 minūtes, 8,5 punkti (45% metienu precizitāte), 3,9 atlēkušās, 0,8 piespēles, 0,7 pārķertās, 1,2 kļūdas

2019./2020. gads (Nets): 47 (9) spēles, vidēji 14,6 min, 4,6 p. (44,6% prec.), 2,9 atl., 1,1 piesp., 0,5 pārķ., 1,0 kļ.

2020./2021. gads (Nets): 5 (0) spēles, vidēji 3,2 min, 0,6 p. (33,3% prec.), 0,6 atl., 0,4 piesp., 0 pārķ., 0 kļ.

2020./2021. gads (Rockets): 11 (0) spēles, vidēji 6,8 min, 1,2 p. (23,8% prec.), 1,0 atl., 0,4 piesp., 0,5 pārķ., 0,8 kļ

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi