Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nākamajā sezonā LBL varētu spēlēt divas komandas no Valmieras

Nākamajā sezonā OlyBet Latvijas Basketbola līgā (LBL) varētu spēlēt divas komandas no Valmieras.

Kā aģentūrai LETA atklāja Latvijas Basketbola līgu direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš, uzaicinājumi piedalīties nākamās sezonas LBL pirmās divīzijas turnīrā piedāvāts divām otrās divīzijas komandām - čempionei Jelgava/BJSS un Valmiera Glass/ViA.

Ierasts, ka tikai komanda, kas kļūst par LBL otrās divīzijas čempioni, saņem uzaicinājumu nākamajā sezonā piedalīties LBL pirmās divīzijas čempionātā, tomēr tagad tādu saņēmušas abas turnīra finālistes.

Bērziņš gan kaut ko vairāk komentēt atturējās, uzsverot, ka pirmais termiņš pieteikumu iesniegšanai startēt LBL pirmajā divīzijā ir šīs nedēļas piektdiena plkst.17, bet, skatoties pēc dažādiem apstākļiem, tas var tikt arī pagarināts.

Līdz ar to nākamajā sezonā LBL pirmajā sezonā varētu spēlēt uzreiz divas komandas no Valmieras, jo otra ir Valmiera/ORDO, kas pērn kļuva par Latvijas čempioni.

"Jāsaprot, ka LBL otrās divīzijas komandām lēciens uz augstāko līgu ir gana augsts - nepieciešams cits budžets, ir citas prasības spēļu organizēšanā," norādīja Bērziņš.

Ja uzaicinātā komanda kāda apstākļu dēļ nevēlas vai nespēj apstiprināt savu dalību LBL pirmās divīzijas čempionātā, šo iespēju ir tiesības piedāvāt nākamajām vienībām, ievērojot to klasifikāciju pēc 2016./2017.gada sezonas beigām.

Jelgavas komanda vēl pērn spēlēja LBL pirmajā divīzijā, taču iepriekšējā sezonā nolēma startēt otrajā divīzijā. LBL augstākajā sabiedrībā Jelgava ar savu komandu bija pārstāvēta no 1993. līdz 1997.gadam un kopš 2008.gada. Labākais rezultāts jelgavniekiem bija sestā vieta.

Jelgava/BJSS galvenais treneris ir Varis Krūmiņš, kurš 13 sezonas no savas karjeras strādājis Valmierā, trīs reizes aizvedot šīs pilsētas komandu līdz LBL bronzas medaļām. Tāpat nesen Krūmiņš saņēma Saeimas deputāta mandātu.

Bērziņš sacīja, ka arī nākamajā sezonā LBL turnīrā spēlēs pierobežas vienība Valka/Valga, kuras rindās igauņu basketbolisti joprojām neskaitīsies kā leģionāri, turklāt komanda turpinās spēlēt divus apļus.

Zīmīgi, ka trešdien Igaunijas Basketbola federācija un šīs valsts čempionāts nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, ka Valka/Valga komandā spēlējošajiem Latvijas basketbolistiem tiks piemērots leģionāru statuss, lai arī vienība bija nākusi klajā ar aicinājumu to nedarīt. Līdz ar to klubam nāksies par Latvijas spēlētājiem maksāt tikpat, cik par citiem leģionāriem.

Bērziņš tikmēr sacīja, ka LBL čempionātā šādas izmaiņas attiecībā pret Valka/Valga komandu nav plānots veikt, un igauņi joprojām Latvijā skaitīsies kā vietējie spēlētāji.

"Valka/Valga paudusi interesi izveidot arī LBL otrās divīzijas komandu, turklāt viņi izveidojuši arī basketbola internātu. Savulaik sāktā ideja attīstīt basketbolu šajā reģionā ir attaisnojusies," noslēdza Bērziņš.

Salīdzinājumā ar pērno sezonu, šī komanda komanda 2017./18.gada sezonā iegūs jaunus vaibstus. Paralēli tam jau tuvākajā nākotnē klubs apņemas krietni jaudīgāk popularizēt groza bumbu šajā reģionā un vairāk iesaistīties sociālajos projektos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi